Profesorii care fac meditații cu elevii de la clasă vor fi aspru sancționați dacă vor fi prinși. Pedepsele ajung până la suspendarea de la catedră pe o perioadă de șapte ani.

Profesorii au voie să facă meditații fiscalizate cu copii din afara cursurilor, dar nu cu cei de la clasă. Altfel, pot fi sancționați până la concediere sau suspendarea de la catedră până la 7 ani de zile.

Până acum, sancțiunea din partea Ministerului erau mult mai blânde și foarte rar puse în aplicare. Acum gradul de severitate a crescut pentru astfel de abateri.

Tot pe lista abaterilor disciplinare sunt: faptele de violență fizică și verbală împotriva elevilor, fapte care pot pune în pericol sănătatea copiilor, manifestarea convingerilor politice sau religioase în școală, încălcarea statutului și a normelor dascălilor, dar și alte fapte care să aducă prejudiciu de imagine instituției de învățământ în care lucrează,potrivti observatornews.ro.

Articolul precedentAUTOSTRADA TRANSILVANIA. Când vom putea circula de la Târgu Mureș la Borș direct pe autostradă. Câți kilometri sunt dați în trafic, termenele de predare pentru ceilalți
Articolul următorCalendarul obligaţiilor fiscale pentru luna ianuarie 2024: Care sunt obligaţiile fiscale pe care le au firmele în prima lună a acestui an