Tensiune în Guvern! Miniștrii USR amenință că nu votează bugetul pe 2021, susțin surse politice pentru Antena3.

UPDATE 13.21 – Surse: Miniştrii USR ameninţă că nu votează bugetul pe anul 2021, potrivit unor surse citate de Antena 3.

Miniştrii USR ameninţă, miercuri, că ei nu vor vota proiectul de buget pe acest an, pentru că este unul auster.

Sunt tăieri de bani extrem de mari, unele dintre ele la Ministerul Economiei, dar şi la Ministerul Sănătăţii.

—————————–

Ştirea iniţială 12.35

La aceasta oră încă au discuţii aprinse în Coaliţie pe alcătuirea bugetului.

Sunt încă certuri între partidele aflate la guvernare, pentru că fiecare vrea să primească mai mulţi bani pentru ministerele pe care le gestionează.

Astăzi urma să avem bugetul pentru acest an. 

Ministerul de Finanţe urma să facă public bugetul pe 2021

Ministerul de Finanţe urma să facă public, miercuri, bugetul pentru anul 2021.

Proiectul care anunţă o serie de măsuri de austeritate, care afectează milioane de români, va merge apoi în Parlament, unde va fi suspus la vot. 

Revoltă, în rândul membrilor Cabinetului Cîţu din cauza bugetului

Se anunţă plafonări ale salariilor bugetarilor, dar şi eliminarea unor sporuri. Vouchere de vacanţă vor fi tăiate, la fel şi gratuităţile pentru studenţi.

Totodată, este revoltă şi în rândul membrilor Cabinetului Cîţu. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că îşi va da demisia, dacă ministerul nu va primi un buget mai mare.

Era de aşteptat să apară şi tensiuni între PNL şi USR din cauza sumelor alocate.

Marcel Ciolacu: PSD nu va vota bugetul pe 2021. “Este cea mai mare greșeală”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus că formaţiunea pe care o reprezintă nu va vota bugetul pe anul 2021, motivând că este un buget de austeritate, iar tăierea sporurilor bugetarilor trebuie să facă parte dintr-un program de reformă.

“Am avut dreptate, se vine în anul 2021 cu un buget de austeritate. Este cea mai mare greșeală. E a doua oară când se întâmplă acest lucru în România. S-a întâmplat și în 2010 și până și FMI-ul consideră că atunci a fost o greșeală acel buget și program de austeritate (…). 

Atâta timp cât considerăm bugetul simple cifre, fără să vedem și efectul pe care îl are asupra oamenilor, greșim major”, a spus Marcel Ciolacu, potrivit rfi.ro (antena3.ro)

Articolul precedentMecanismul de redresare și reziliență de 672,5 miliarde de euro, aprobat. Fiecare plan eligibil va trebui să aloce climei 37% din buget
Articolul următorBuget pe anul 2021. Cât se taie la Sănătate în anul pandemiei