Antena 3 a obţinut proiectul de buget pe anul 2021. Cât se taie la Sănătate în anul pandemiei?

Din primele informaţii, s-a diminuat cu bugetul de la Casa de Asigurări de Sănătate, chiar în anul pandemiei de coronavirus.

Din bugetul Ministerului Sănătăţii, banii care pleacă către Casa de Asigurări de Sănătate sunt cu trei miliarde mai puţini.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, este, potrivit surselor Antena 3, unul dintre miniştrii care ameninţă că nu va vota bugetul, nemulţumit de banii pe care ar urma să-i primească.

Sunt tăieri şi la Ministerul Economiei, iar miniştrii USR ameninţă, miercuri, că ei nu vor vota proiectul de buget pe acest an, pentru că este unul auster.

Iată, mai jos, cum arată draftul de buget pe anul în curs.

La aceasta oră încă au discuţii aprinse în Coaliţie pe alcătuirea bugetului.

Sunt încă certuri între partidele aflate la guvernare, pentru că fiecare vrea să primească mai mulţi bani pentru ministerele pe care le gestionează.

Ministerul de Finanţe urma să facă public bugetul pe 2021

Ministerul de Finanţe urma să facă public, miercuri, bugetul pentru anul 2021.

Proiectul care anunţă o serie de măsuri de austeritate, care afectează milioane de români, va merge apoi în Parlament, unde va fi suspus la vot. 

Revoltă, în rândul membrilor Cabinetului Cîţu din cauza bugetului

Se anunţă plafonări ale salariilor bugetarilor, dar şi eliminarea unor sporuri. Vouchere de vacanţă vor fi tăiate, la fel şi gratuităţile pentru studenţi.

Totodată, este revoltă şi în rândul membrilor Cabinetului Cîţu. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că îşi va da demisia, dacă ministerul nu va primi un buget mai mare.

Era de aşteptat să apară şi tensiuni între PNL şi USR din cauza sumelor alocate. (sursa)

Articolul precedentSURSE: Miniștrii USR amenință că nu votează bugetul
Articolul următorDOCUMENT Starea de alertă se prelungește în România, cu menținerea tuturor restricțiilor. Focarele de COVID vor fi incluse în calculul ratei de infectare din fiecare localitate