Spectacole, piese de teatru, expoziţii, tururi ghidate sau concerte vor avea loc azi în toată țara, cu ocazia Zilei Culturii Naţionale, în instituţiile aflate în subordinea Ministerului Culturii. Toate muzeele din subordinea Ministerului Culturii vor sărbători Ziua Culturii Naţionale prin acces gratuit pentru toţi vizitatorii, anunță ministerul într-un comunicat în care invită publicul să descopere expoziţiile şi programele pregătite. Ziua Culturii Naţionale a fost instituită în 2010 și este celebrată în fiecare an pe 15 ianuarie, ziua de naștere a poetului Mihai Eminescu.

Mai multe spectacole de teatru, vernisaje, expoziţii sunt organizate în acest an în Bucureşti și în țară cu ocazia Zilei Culturii Naţionale – 15 ianuarie.

În țară

Cu ocazia Zilei Culturii Naţionale, la nivel naţional, în instituţiile aflate în subordinea Ministerului Culturii vor avea loc, pe 15 ianuarie, spectacole, piese de teatru, expoziţii, tururi ghidate sau concerte, a informat un comunicat.

Toate muzeele din subordinea Ministerului Culturii vor sărbători Ziua Culturii Naţionale prin acces gratuit pentru toţi vizitatorii.

Oradea

Asociaţia Internaţională “Euro Foto Art” din Oradea organizează patru evenimente fotografice în perioada 15-22 ianuarie, dedicate Zilei culturii naţionale şi Zilei culturii maghiare, unul dedicat concursului internaţional “Ce te legeni, codrule”, altul cu proiectare de vechi cărţi poştale din Oradea, respectiv o expoziţie a artiştilor fotografi români şi maghiari de pretutindeni şi în încheiere, o expoziţie personală a unei artiste ungare.

Potrivit organizatorului, Ştefan Tóth István, preşedintele asociaţiei, având în vedere faptul că în data de 15 ianuarie se sărbătoreşte Ziua Culturii Naţionale şi în data de 22 ianuarie, Ziua Culturii Maghiare, conducerea asociaţiei, în parteneriat cu principalul susţinător, Summit Agro România, a luat decizia ca această săptămână să fie dedicată culturii celor două popoare. (digi24.ro)

Articolul precedentGrăsime abdominală. Ce indică și de ce prezintă riscuri pentru sănătate
Articolul următorMedicii de familie ies în stradă! Cer bani mai mulți