Dumitru-Silvestru Șoșoacă se arată surpris de decizia soției sale, Diana Șoșoacă, de a-l suspenda din conducerea partidului.

Dumitru-Silvestru Șoșoacă a transmis duminică un comunicat de presă în care afirmă că soția sa l-a suspendat din conducerea partidului printr-o decizie pe care o consideră „ilegală”. De asemenea, el respinge acuzațiile conform cărora ar fi șantajat de serviciile secrete și acuză senatoarea Diana Șoșoacă de practici abuzive în conducerea partidului, care, dacă nu sunt oprite, vor duce la distrugerea acestuia.

Ce spune Dumitru-Silvestru Șoșoacă

„Am aflat despre această Decizie din presă”, își începe Dumitru-Silvestru Șoșoacă pledoaria, acesta spunând că decizia suspendării sale, luată de soție, senatoarea Diana Șoșoacă, este „ilegală” și „nu are consecințe juridice” pentru că suspendarea sa din funcția de Prim-vicepreședinte al partidului se poate face numai de Congresul partidului.

„Este de neînțeles o asemenea Decizie, în condițiile în care proiectul S.O.S. România a fost ideea mea și sunt principalul organizator al partidului, fapt ce nu diminuează meritele dnei Diana Iovanovici-Șoșoacă. Nu se pot accepta totuși acțiunile abuzive ale acesteia împotriva membrilor și liderilor din partid”, adaugă soțul senatoarei

Reacție neașteptată

El neagă acuzațiile făcute de Diana Șoșoacă cu privire la influența serviciilor secrete.

„Motivele invocate de dna Președinte S.O.S., că aș fi victima unor acțiuni de intimidare și șantaj din partea serviciilor secrete, în scopul distrugerii carierie sale politice, nu sunt reale. Nu sunt de acord cu folosirea mea și a familiei pentru ca dna Iovanovici-Șoșoacă să se victimizeze în scop electoral. Nu cauționez sub nicio formă serviciile secrete, a căror implicare în viața politică este cunoscută, dar asta nu înseamnă că putem fi necinstiți în fața electoratului și a membrilor de partid”, a precizat Dumitru-Silvestru Șoșoacă

Vrea să continue activitatea

Partenerul Dianei Șoșoacă afirmă că va continua să-și desfășoare activitatea în partid în calitate de Prim-vicepreședinte și consideră că partidul SOS România, condus de soția sa, „nu poate funcționa și, mai ales, nu se poate dezvolta în afara cadrului statutar, prin acțiuni abuzive și arbitrare”.

„Îmi asum să fiu garantul respectării Statutului pentru toți membrii partidului în fața abuzurilor dnei Președinte S.O.S. Deciziile discreționare, bazate pe reacții nejustificate, vor conduce cu siguranță la distrugerea partidului și compromiterea în fața electoratului. Avem responsabilitate uriașă față de poporul român și nu avem voie să-l dezamăgim”, conchide Dumitru-Silvestru Șoșoacă

Diana Șoșoacă si-a suspendat soțul din S.O.S. România

În data de 12 februarie, senatoarea independentă Diana Șoșoacă a semnat în calitate de președinte al partidului S.O.S România, Decizia de suspendare a soțului său, Dumitru Silvestru-Șoșoacă, din funcția de Prim-Vicepreședinte al acestei formațiuni politice.

„Pentru a putea să-mi salvez familia a trebuit să iau cea mai promptă decizie. Pentru a putea salva sufletul unui om și viața lui, pentru a-l scoate din ghearele serviciilor care l-au înconjurat a trebuit să-l suspend din funcția de prim-vicepreședinte, astfel încât semnătura lui să nu mai însemne nimic.

Și momentul ăla nu mai înseamnă nimic pentru ăia care l-au înconjurat. Mi s-a propus… de fapt, am fost șantajată, amenințată, că va trebui să ascult de niște reguli și am intrebat și eu, evident, de ce sunt atât de interesantă: „Ai cele mai mari procente și cea mai mare șansă să ajungi Președintele României”, a spus Diana Șoșoacă. (sursa)

Articolul precedentUn deputat PNL va candida împotriva lui Boc: Cluj-Napoca e ca o mămăligă care stă să explodeze
Articolul următorPreotul reținut pentru că a vrut să țină o slujbă de pomenire pentru Navalnîi a făcuut accident vascular cerebral la secția de poliție