Alegerile prezidențiale din acest an au toate șansele să producă adevărate surprize. Cel mai recent sondaj Sociopol, realizat în perioada 26 august – 3 septembrie, arată o răsturnare de clasament.

La candidatul Marcel Ciolacu se observă o tendință de creștere.

Liderul PSD ocupă primul loc în clasament, fiind creditat cu 26%, scrie adevarul.ro.

Principalul contracandidat al lui Ciolacu este liderul AUR, George Simion, care ar prinde 19% dintre voturi, aflându-se pe locul doi în top, ceea ce înseamnă că ar intra astfel în finala prezidențială.

Pe locurile trei – patru, la egalitate, se află Mircea Geoană și Elena LasconiUSR, ambii cu 14%.


”Mircea Geoană, candidat independent, dar cu o platformă și mai ales cu un electorat anti-PSD bine definite.

Și Elena Lasconi, reprezentanta celui mai vehement nucleu electoral anti-PSD, votanții USR. Tendințele de evoluție ale celor doi sunt divergente.

Geoană scade, dând semne din ce în ce mai clare de erodare. Lasconi, în schimb, crește”, scrie Mirel Palada, proprietarul Sociopol, pe pagina de Facebook.


Nicolae Ciucă, candidatul PNL, se află pe locul al cincilea, cu 10 procente, în scădere față de sondajul trecut.

”Pe locul cinci, candidatul PNL, Nicolae Ciucă, cu 10%. E din ce în ce mai evident că Nicolae Ciucă nu are nici o șansă să intre în turul doi al alegerilor prezidențiale”, a mai scris Palada.

Diana Șoșoacă, SOS România, prinde 9% dintre voturi, iar Cristian Diaconescu, independent, 7%, potrivit sondajului Sociopol.

Sondajul a fost realizat prin interviuri telefonice, fiind chestionate 1.005 persoane și este reprezentativ pentru populaţia adultă neinstituţionalizată cu rezidența în România. Marja de eroare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 3.2%. (sursa)

Articolul precedentCristian Ghinea (USR) a prosperat cu bani de la buget. Câți bani a încasat firma sa!
Articolul următorUn interlop din Oradea a fost arestat preventiv pentru că și-a hărțuit soția cu aproape 1.700 de mesaje și telefoane în doar o lună