timesnewroman.ro: Nu mai există deloc liniște în Ungaria și România. Un studiu ADN care a abordat exhaustiv situația genetică a românilor și a ungurilor a ajuns la o concluzie oarecum surprinzătoare: genetic, ungurii sunt 62% români, în timp ce românii sunt 74% unguri.

Mai exact, ungurii sunt 62% români, 14% unguri și, din păcate pentru ei, 24% olteni. Românii, pe de altă parte, sunt 74% unguri, 20% moldoveni și doar 6% români. Aceste rezultate neliniștesc ambele națiuni.

Istoria Ardealului, de exemplu, ar trebui rescrisă, astfel încât să fie în concordanță cu rezultatele studiului. Da, într-adevăr, ungurii au fost primii în Ardeal, dar asta doar pentru că ungurii sunt de fapt români, ceea ce înseamnă că, genetic, cei care au fost primii în Ardeal sunt românii. Doar că românii sunt de fapt unguri.

Sunt însă destule voci care contestă vehement studiul, acuzându-i pe autorii acestuia că sunt unguri care vor să demonstreze că sunt mai degrabă români cu unicul scop de a putea pretinde că au fost primii în Ardeal. Ei, ungurii, adică românii. (sursa)

Articolul precedentKelemen Hunor: De ce nu rămân la Harghita banii de la „Borsec”, de ce nu rămân de la „Izvorul Minunilor” în Bihor?
Articolul următorCând vor intra elevii în vacanța de iarnă