Ce se întâmplă cu marile festivaluri din România, cu biletele achiziționate, cu reprogramarea invitaților și care este impactul financiar al pandemiei asupra acestora, sunt câteva dintre întrebările la care organizatorii lor au răspuns, întrebați de G4Media

În mod evident, pandemia de coronavirus a afectat puternic industria divertismentului și implicit marile festivaluri devenite tradiție în România. Organizatorii au fost nevoiți să recalculeze bugetele, să amâne evenimente, să reia discuțiile cu invitații și cu sponsorii și nu în ultimul rând să regândească măsurile de siguranță și distanțare.

O muncă intensă, cu o finalitate potențial nesigură, însă asta nu i-a împiedicat să continue. Cam aceasta ar fi una dintre concluziile importante desprinse în urma discuțiilor cu organizatorii unora dintre cele mai vizibile festivaluri organizate în România.

Despre accesul la UNTOLD și Neversea:

Edy Chereji este unul dintre creatorii festivalurilor UNTOLD și NEVERSEA și directorul de comunicare al acestora. Acesta a detaliat pentru G4Media, situația celor două evenimente majore.

”Odată cu vestea bună primită din partea Guvernului că avem undă verde la organizarea de festivaluri, fără limită de participanți începând cu luna iunie, avem și garanția că putem organiza festivalurile noastre. E adevărat, normele actuale garantează 100% accesul doar pentru cei vaccinați, dar în același timp suntem convinși că, corelat și cu succesul campaniei de vaccinare, autoritățile vor reveni și vor completa această primă măsură cu dreptul de a participa și a celor care fie se testează, fie au trecut prin boală și au anticorpi, cum de altfel prevede și certificatul Covid 19 aprobat de către UE și care va intra în vigoare, pentru călătorii în prima fază, începând cu 1 iulie 2021.

Pentru Neversea am fost nevoiți să anunțăm amânarea lui pentru o nouă dată în acest an, deoarece la mijlocul lunii mai normele anunțate de autorități făceau imposibilă organizarea unui festival în luna iulie. Dar nu am vrut să renunțăm la ideea de organiza festivalul din Constanța și chiar dacă a însemnat să prelungim așteptarea, am considerat că merită să-i acordăm o șansă în acest an.

Festivalul UNTOLD este anunțat pentru 5-8 august, dar în aceste zile ne vom decide dacă rămânem la aceeași dată sau dacă ne gândim la un alt weekend din august sau din septembrie. Oricum, odată cu anunțul făcut de Guvern la finele lunii mai, avem un orizont de lucru și garanția că putem organiza evenimentele noastre în acest an.

Acesta e cel mai important lucru pentru noi și fanii nostri. Cu puțină răbdare din partea lor, în zilele ce urmează vom face și anunțurile oficiale cu privire la cele 2 festivaluri, luând în calcul toate soluțiile și scenariile pe care le avem. Și noi, la fel ca fanii suntem la fel de nerăbdători să ne vedem în festival” a declarat Edy Chereji.

Despre BILETE:

Peste 95% dintre cei care aveau bilete sau abonamente, fie la UNTOLD 2020, fie la Neversea 2020, și le-au preschimbat în varianta ANYTIME, prin care au acces la una dintre următoarele trei ediții de festival, inclusiv în acest an, au transmis organizatorii, pentru G4Media.

”Avem un public minunat și ne dorim să îi putem oferi o experiență unică, așa cum o știe, și-o dorește o merită după atât de mult timp de pauză.

Toate biletele transformate în ANYTIME în 2020 sau cele cumpărate în acest an, sunt automat valabile pentru edițiile actualizate din acest an, urmând ca odată cu confirmarea finală a datelor de desfășurare oamenii să poată opta pentru ediția din 2021” a adăugat acesta.

Despre artiști:

Edy Chereji spune că artiștii cu care colaborează sunt nerăbdători sa se revadă cu publicul din Romania:

”Avem artiști reconfirmați și semnați pentru acest an, iar multi dintre ei sunt disponibili și pentru luna august și pentru luna septembrie, lunile pe care le luăm în calcul pentru cele 2 festivaluri.

Trebuie acum să punem cap la cap toate informațiile și certitudinile pe care le avem și să ne străduim să găsim cele mai bune soluții atât ca experiență artistică cât și ca experiență de festival pe de-a întregul.

Nu este un efort ușor să reprogramezi un festival, dar ne-am dorit foarte mult să putem face în acest an ceea ce știm noi cel mai bine să facem, așa că vom face toate eforturile necesare pentru a ne îndeplini visul”.

citiți materialul întreg pe g4media.ro

Articolul precedentNATO avertizează Moscova și Minsk să nu-i mai amenințe aliații
Articolul următorOraşele în care se scumpesc cel mai mult energia electrică şi gazele de la 1 iulie