Experții în sănătate au avertizat asupra unor lucruri mai puțin cunoscute, care ar putea fi semne roșii de alarmă pentru o boală care ucide în jur de 170.000 de oameni în Marea Britanie și 18 milioane pe plan mondial, în fiecare an. Potrivit Academiei Americane de Dermatologie (AAD), există trei semnale critice ale problemelor cardiovasculare de observat pe picioare și degete.

Trei simptome alarmante de tip steag roșu pe picioarele tale ar putea fi semne de avertizare ale unei boli „ucigașe tăcute”, au spus experții în sănătate, potrivit Chronicle Live.

Boala cardiovasculară este una dintre principalele cauze de deces în Marea Britanie, cineva murind din cauza acesteia la fiecare trei minute, 480 de persoane în fiecare zi.

Bolile cardiovasculare sunt una dintre principalele cauze de deces și dizabilitate în Marea Britanie, potrivit NHS. Un termen general pentru afecțiunile care afectează inima sau vasele de sânge, este de obicei asociat cu o acumulare de depozite de grăsime în interiorul arterelor și un risc crescut de cheaguri de sânge.

Boala poate fi, de asemenea, asociată cu deteriorarea arterelor din organe precum creierul, inima, rinichii și ochii. Academia Americană de Dermatologie (AAD) a evidențiat trei dintre principalele semnale roșii pentru problemele cardiovasculare care pot fi uneori observate la picioare și degete.

Picioare umflate

Picioarele umflate, precum și gleznele, sunt un simptom al bolilor de inimă. Cunoscut medical sub numele de edem, poate fi un indiciu că „inima ta nu funcționează corect”.

AAD explică: „Multe boli ale inimii determină acumularea de lichid în picioare și picioarele inferioare. Pe măsură ce lichidul se acumulează, este posibil să observați umflături, care se pot extinde până la picioarele superioare și la nivelul inghinal”. NHS afirmă că această umflare poate fi „mai bună dimineața și se poate agrava mai târziu în cursul zilei”.

Noduli dureroși la degetele de la picioare

Acești ”bulgări” de pe degetele de la picioare se numesc noduri Osler și pot afecta și degetele de la mâini. AAD spune: „Dacă aveți o infecție a inimii cunoscută sub numele de endocardită infecțioasă, acești noduli dureroși se pot dezvolta pe degetele de la mâini, de la picioare sau în ambele locuri. Nodulii pot dura de la câteva ore până la câteva zile”.

„În timp ce umflăturile dispar de la sine, pacienții au nevoie de tratament pentru infecție. Deoarece această infecție este cauzată de bacterii, antibioticele o pot trata adesea. Uneori, este necesară și intervenția chirurgicală”.

Degetele albastre de la picioare

Degetele albastre sunt un alt indicator potențial al blocării vaselor de sânge. „Când este extrem de frig, pielea ta poate deveni albastră (sau violet)”, spune AAD. „Dacă o zonă a pielii tale este albastră (sau violet) atunci când este cald, acesta poate fi un semn că sângele tău nu primește suficient oxigen.”

Sindromul degetului albastru de la picior apare atunci când unul sau mai multe vase de sânge sunt blocate. Fără tratament, lipsa de oxigen poate duce la moartea pielii și a țesutului subiacent. Termenul medical pentru acest fenomen este cianoză.

Alte simptome ale bolilor cardiovasculare

Potrivit British Heart Foundation, simptomele bolilor de inimă variază în funcție de afecțiunea pe care o aveți și pot include: dureri în piept, durere, slăbiciune sau amorțeală la picioare și/sau brațe, dispneea, bătăi ale inimii foarte rapide sau lente sau palpitații, senzație de amețeală, amețeli sau leșin, oboseală. (sursa)

Articolul precedentCondamnarea uluitoare primită de o bihoreancă după ce a introdus în țară 33 de TIR-uri de deșeuri textile
Articolul următorS-a lansat o nouă ediție de titluri de stat TEZAUR. Au dobânzi neimpozabile de pânã la 6,85% pe an