Toamna își intră în drepturi în România. Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că vremea se va răci în mai multe zone ale țări. Totodată, meteorologii susțin că nu vor lipsi ploile.

Românii s-au bucurat de o vară prelungită însă de mâine, vremea se schimbă. Conform ANM, temperaturile urmează să scadă în mai multe regiuni ale țării. Totodată, se anunță ploi și vânt în special în zonele montane.

Vremea se răcește în România

1 octombrie aduce temperaturi mai scăzute decât până acum. În țară, se anunță înnorări în vestul,  nord-vestul, dar și în nordul teritoriului. Prognoza ANM, arată că în aceleași regiuni vor fi semnalate și ploi slabe.  Cerul va fi senin în celelalte regiuni ale țării

În zona Moldovei, dar și pe litoral și la munte, vântul va sufla slab și moderat. Minimele înregistrate în aceste zone se situează mâine între 7  și 18 grade. Acestea sunt însă mai ridicate decât cele specifice acestei perioadei.

În depresiunile din estul Transilvaniei însă, mercurul nu urcă în termometre mai sus de 5 grade. Meteorologii anunță anunță că în cazul depresiunilor intramontane s-ar putea forma ceață.

În Capitală, vremea rămâne caldă încă. Potrivit prognozei ANM, vântul va sufla slab însă cerul va fi senin. De altfel,minimele se vor situa între 14 și 15 grade.

Vremea rămâne deosebit de caldă și în regiunile sudice și estice ale țării.  Meteorologii anunță însă că în restul teritoriului valorile termice urmează să fie mai scăzute apropiindu-se de mediile multianuale specifice perioadei.

În țară, cerul va fi variabil, temporar cu înnorări în zonele de nord, precum și în centrul, dar și în estul țării. În zona de munte există șanse să plouă slab pe arii restrânse.

Intensificări ale vântului sunt anunțate pentru regiuni cu Moldova și Dobrogea. De asemenea, aceleași condiții meteo sunt anunțate și pentru partea de est a Munteniei.

Vântul va sufla cu putere și la munte în unele zone ajungând la o viteză de 50 km/h în rafală. Maximele atinse se vor situa între 18 și 19 grade. În unele zone din estul Transilvaniei precum și în Moldova dar și în centrul Munteniei maximele ar putea ajunge și la 30 de grade.

Ceața va fi semnalată atât dimineața cât și seara, în depresiunile montane. (sursa)

Articolul precedentSimpla deținere a acestui obiect este infracțiune! Nu este deloc simplu să scăpați de el
Articolul următorȘomaj redus, inflație în stagnare. Eurostat arată o Românie a valorilor de mijloc în cadrul UE