Mai e puțin și începe școala, iar lucrurile încă nu sunt foarte clare în ceea ce privește modul în care se va deconta naveta elevilor, care îi afectează în primul rând pe cei aflați în mediul rural. În ciuda asigurărilor premierului Cîțu că problema va fi rezolvată odată cu rectificarea bugetară, încă se mai lucrează la cadrul legal.

„Ordonanţa pe care noi am dat-o acum o lună şi ceva ar fi trebuit să corecteze problema şi la rectificare ar trebui să avem cadrul legal. Mă voi asigura că la rectificarea bugetară există cadrul legal ca cei de la Consiliul Judeţean să ofere gratuitatea şi apoi să deconteze de la buget aceste cheltuieli”, a promis Florin Cîţu în cadrul unei conferinţe de presă ținute joi, la Constanța, informează AGERPRES.

Premierul a adăugat că sunt resurse pentru acoperirea acestor cheltuieli privind naveta elevilor.

„Există şi în acest moment navetă care este decontată de la buget, se pare că există o problemă de interpretare în ceea ce priveşte gratuitatea. Dar la navetă există, au fost alocate 100 de milioane de lei de la începutul anului, nu au fost cheltuiţi decât, cred, 10-11 milioane de lei, şcoala a fost online, dar ne asigurăm că şi partea aceasta o să fie alocată. Deci banii sunt în buget, nu este o problemă. Ca mod de lucru, eu aş vedea Consiliul Judeţean să plătească întâi factura şi apoi să fie decontată de la bugetul de stat”, a precizat Cîțu. (sursa)

Articolul precedentAlertă meteo de ploi, vijelii și grindină! ANM: 13 județe – precipitații peste 90 l/mp!
Articolul următorIDEI! Peste 3 miliarde de copaci, plantați în Europa până în 2030