Alegerile locale nasc controverse între PNL şi USR. Liderii celor două partide nu au reușit nici până acum să ajungă la o înțelegere privind candidații pentru primăriile din Capitală și din ţară. Fomaţiunile încearcă să ajungă la un consens privind viitorii candidaţi, însă discuţiile între liderii lor au stârnit o serie de nemulţumiri. 

Pentru Primăria Capitalei, fiecare lider al celor partide a cerut să aibă un anumit număr de candidaţi iar, astfel, discuţiile s-au blocat. Mai exact, liberalii vor să aibă candidaţi la patru primării de sector, iar cei din USR vor să pună candidaţi susţinuţi de PNL la trei primării de sector din Bucureşti. Cu alte cuvinte, nici măcar nu ajung primăriile de sector pentru câți candidați vrea fiecare partid.

Surse politice au spus pentru Antena 3 că negocierile s-au oprit şi din cauza lui Vlad Voiculescu, cel care a renunţat la candidatura sa de primar general al Capitalei. Acum, fostul ministru al Sănătăţii din guvernul Cioloş ar vrea fie să candideze la o primărie de sector, fie să devină viceprimar cu toate atribuțiile legate de infrastructura rutieră.

Care sunt candidaţii siguri ai PNL

Neînţelegeri în privinţa candidaţilor la primării sunt şi în ţară. Excepţii sunt câteva zone, unde PNL ştie clar că va candida cu propriii oameni – este vorba de Cluj, Timişoara, Oradea, Arad, Braşov, Galaţi şi Sibiu. Emil Boc pare de neclintit de la Cluj, iar USR arată că nici nu se chinuie să pună candidat. Aceeaşi situație o întâlnim și la Timisoara, unde liberalul Nicolae Robu mai vrea un mandat de primar.

În alte oraşe, cum sunt Constanţa, Iaşi şi Craiova, reprezentanţii USR încă fac apel la cei de la PNL să îi susţină pentru a reuşi să obţină primăriile. Deocamdată, negocierile dintre preşedintele PNL, Ludovic Orban, şi şeful USR, Dan Barna, au eşuat, pentru că fiecare partid cere să aibă cât mai mulţi candidaţi la alegeri. (sursa)


Articolul precedentLegea meșteșugarilor tradiționali a fost adoptată de Parlament: reduceri de taxe și rente viagere
Articolul următorIarăși fără licitație! Guvernul cumpără echipament medical de peste 7 milioane de lei pentru Ucraina!!