Taylor Swift a dat startul, sâmbătă, la o serie de șase nopți de concerte, cu toate bilete epuizate. Spectacolele, care fac parte din turneul Eras, au loc doar la Singapore, țară din Asia de Sud-Est cu care artista a încheiat un acord de exclusivitate.

Un deputat filipinez a criticat această mișcare, spunând că „nu este ceea ce fac vecinii buni”, notează Business Insider.

Înainte de cele șase spectacole cu casa închisă ale vedetei pop din orașul-stat, care au început de sâmbătă, un parlamentar din Filipine a criticat înțelegerea de exclusivitate, pe care autoritățile din Singapore ar fi negociat-o cu ea pentru a se asigura că turneul Eras nu se va ține și în alte teritorii din regiune.

Miercuri, reprezentantul filipinez, Joey Salceda, a cerut Departamentului de Afaceri Externe (DFA) al Filipinelor să protesteze împotriva acordului pe care guvernul din Singapore l-a autorizat în schimbul faptului că Swift a acceptat să nu concerteze în altă parte în Asia de Sud-Est, în timpul turneului său mondial, a raportat presa locală.

Garanturi de 2 sau 3 milioane de dolari

Se presupune că guvernul din Singapore ar fi acordat granturi de 3 milioane de dolari către AEG (compania organizatoare a concertelor, n.r.), pentru a găzdui concertul din Singapore. Problema a fost că nu are loc și în altă parte din regiune”, a spus Salceda, potrivit The Straits Times.

El a spus că „nu este ceea ce fac vecinii buni”, adăugând: „Țările noastre sunt prietene bune. De aceea, acțiuni de acest fel ne dor”.

Potrivit GMA Network, Salceda a remarcat că, deși granturile au stimulat semnificativ economia din Singapore, „a fost în detrimentul țărilor vecine, care nu și-au putut atrage propriii participanți la concerte străine și ai căror fani au trebuit să meargă în Singapore”.

El a adăugat că statul Filipine nu ar trebui „să lase lucruri ca acestea să treacă”.

Artista, câștigătoare a premiului Grammy, care a anunțat recent că va lansa un nou album de studio în aprilie, susține șase spectacole pe Stadionul Național de 55.000 de locuri din Singapore, între 2 și 9 martie.

Critica lui Salceda vine după ce prim-ministrul Thailandei a dezvăluit că Singapore a intermediat acordul care însemna ca Swift să nu poată face turneul în alte nouă teritorii din Asociația Națiunilor din Asia de Sud-Est, printre care Brunei, Cambodgia, Indonezia, Laos, Malaezia, Myanmar și Vietnam.

Potrivit Sky News, în timp ce vorbea la iBusiness Forum 2024 din Bangkok, în februarie, Srettha Thavisin a spus că promotorul AEG l-a informat despre acord după ce a întrebat de ce turneul mondial nu va avea loc și în țara sa de origine.

Swift nu a cântat niciodată în Thailanda, deși acest lucru era programat în 2014. Spectacolul a fost anulat din cauza turbulențelor politice.

Potrivit informațiilor care i-au fost furnizate, guvernul din Singapore a oferit între 2 și 3 milioane de dolari per spectacol în schimbul exclusivității.

Cu toate acestea, potrivit BBC News, CNA din Singapore a sugerat că ar putea fi de doar 2 milioane de dolari, pentru toate cele șase nopți.

Se așteaptă ca oprirea lui Swift în Singapore să aducă beneficii economice orașului-stat. Recentul turneu australian a dat un impuls de 558 de milioane de dolari economiei, potrivit unei estimări a lui Angel Zhong, profesor asociat de finanțe la Universitatea RMIT, notează Forbes. (adevarul.ro)

Articolul precedentEconomisirea pe înțelesul tuturor. Cum să devii propriul stâlp de siguranță financiară (VIDEO)
Articolul următor47 de ani de la cutremurul din 1977. Un singur imobil cu risc seismic consolidat în ultimii 3 ani de Primăria București