Dramă națională în Austria după ce s-a aflat că noii bocanci ai Armatei sunt produși în România. Primele perechi au ajuns deja în picioarele unor militari austrieci, chiar cu ocazia zilei naționale a țării. Ministerul Apărării de la Viena nu a spus că bocancii sunt produși în țara noastră până când nu i-a dat de gol o televiziune locală.

Armata Austriei s-a lăudat că soldații vor avea bocanci noi, mai buni ca niciodată și pregătiți pentru câmpul de luptă modern. Autoritățile au spus că încălțămintea este cumpărată de la o firmă din Austria, care s-a ocupat de proiectare.

Primele perechi au ajuns la soldați chiar de Ziua Națională a Austriei, din mâinile ministrului Apărării. Doar că o televiziune locală, deținută de un un mare și cunoscut producător austriac de băuturi energizante, a stricat bucuria pentru că a dezvăluit secretul noilor bocanci – sunt produși în România.

Informația a declanșat un scandal online și în presă. Foarte mulți austrieci s-au revoltat că soldații țării vor fi încălțați cu bocanci produși în altă țară.

Criticile au fost atât de puternice încât armata a trebuit să explice public situația. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării de la Viena a scris pe Twitter că așa-numiții experți care își dau cu părerea online cred că sunt în măsură să vorbească doar pentru că au făcut stagiul militar obligatoriu în tinerețe. Oficialul a mai explicat că doar fabrica din România a putut să se încadreze în prețul cerut de contract.

Iritat, purtătorul de cuvânt le-a cerut criticilor să-i spună cine poate produce în Austria bocanci la fel de buni și la fel de ieftini. Ulterior, televiziunea publică ORF a confirmat că bocancii vor fi făcuți la Oradea, în fabrica deținută de firma din Austria care a proiectat încălțările. O pechete costă 140 de euro și vor fi produse 35 de mii de perechi.

Contractul durează până în 2025 și are o valoare totală de aproape 5 milioane de euro. Nu știm deocamdată dacă livrările vor fi întârziate deoarece camioanele vor sta mai mult în vamă, pentru că Austria ține România departe de Schengen. (sursa)

Articolul precedentCTP despre userista orădeancă Ioana Mihăilă: o mediocritate conformistă!
Articolul următorMeteorologii au actualizat prognoza pentru luna decembrie. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion