Programul de Bunăstare Digitală (DJP) implementat de Guvernul Ungariei din anul 2015 s-a extins, începând de joi, şi în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, prin deschiderea unui birou regional la Târgu Mureş, scopul fiind de utilizare a experienţei ungare în domeniul economic şi al administraţiilor locale, relatează Agerpres.

Programul digital marchează astfel o nouă investiție a guvernului maghiar în Transilvania, după programul de investiții economice, cel de construcție și renovare de biserici, școli și creșe și cel de investiții în sport.

Coordonatoarea biroului transilvan al Programului de Bunăstare Digitală, Sarolta Besenyei, a declarat, pentru Agerpres, că, pentru început, va fi implementată una dintre măsurile Programului Digital Village, constând într-un sondaj de opinie pentru a se vedea necesităţile comunităţilor.

„Programul Digital Village îşi propune să ridice nivelul de trai al celor care locuiesc la sate prin utilizarea de soluţii digitale inteligente şi să consolideze beneficiile tradiţionale ale modului de viaţă rural. Programul îşi propune să facă regiunile atractive pentru cei care locuiesc în zonele rurale şi pentru cei care doresc să se stabilească în sate. Sondajul de opinie va evidenţia necesităţile şi preferinţele locale şi va face o evaluare a stării digitalizării”, a declarat Sarolta Besenyei. (sursa)

Articolul precedentNoi rute de zbor anunțate, dar nu de la Oradea!
Articolul următorBihoreanca Iolanda Babău a câștigat titlul de Miss Elite Popularity 2021 la Cairo