Moţiunea de cenzură a trecut, marţi, iar premierul Florin Cîţu a picat cu 281 de voturi, moment în care s-au auzit aplauze în plen. Guverul Cîţu va rămâne intermar până la învestirea unui nou Executiv.

Pentru prima dată, opoziţia a fost unită şi a votat cu bilele la vedere, astfel că acele calcule făcute în urmă cu câteva ore de preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, s-au adeverit.

Moțiunea de cenzură depusă de social-democraţi a fost dezbătută și votată în plenul reunit al Parlamentului, de la ora 12:00.

Scorul din Parlament pentru înlăturarea Cabinetului Cîțu este unul istoric, fiind cel mai mare număr de voturi – 281 – înregistrat la o moțiune de cenzură în România post-decembristă.

Cîțu s-a ferit să spună pe cine vor propune peneliștii la consultările care vor fi făcute la Cotroceni.

”PNL va lua cea mai bună decizie în interesul românilor și a Partidului Național Liberal” – acesta a fost răspunsul pe care l-a repetat obsesiv, la insistențele jurnaliștilor, care au întrebat de mai multe ori dacă va mai fi nominalizat la funcția de premier.

”PNL are o decizie privind cu cine merge de obicei”, a spus Cîțu făcând referire la faprul că președintele partidului este acea persoană.

Respectăm toate deciziile CCR, a adăugat liderul liberal, în condițiile în care Curtea Constituțională a decis anterior că un premier demis prin moțiune nu poate fi următoarea propunere de prim-ministru.

Cîțu a spus că va merge cu propria variantă la consultări și a reamintit că Biroul Executiv al PNL a decis să nu existe negocieri ”cu partidul care votează astăzi cu PSD și AUR.”

Articolul precedentPentru doritori: Locuri de muncă ȋn industria de prelucrare a cărnii ȋn Germania prin intermediul EURES România
Articolul următorMarcel Ciolacu: Este exclus ca PSD să susțină un guvern minoritar PNL