Anunțul a fost făcut de Mirela Călugăreanu, preşedintele Agenției Naționalăe de Administrare Fiscală (ANAF). Aceasta a vorbit recent despre angajările care vor avea loc anul viitor în cadrul instituției.

Președintele ANAF a explicat sâmbătă, 4 decembrie, măsurile pe care le ia instituția pentru reducerea evaziunii fiscale. Mai mult, aceasta a vorbit și despre angajările care vor avea loc anul viitor.

În acest context, șefa ANAF a spus și că acţiunile de control pentru marii contribuabili vor continua în perioada următoare iar inspectorii verifică dacă aceştia folosesc aparatele de marcat electronice fiscale.

„Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă reprezintă o provocare pentru Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, dar, în egală măsură şi o şansă importantă istorică, pentru că beneficiem de o alocare de aproximativ 356 de milioane de euro, prin care susţinem reformele pe care Agenţia Naţională de Administrare Fiscală le-a gândit de multă vreme, acum avem şi finanţarea necesară, reforme care să contribuie la creşterea veniturilor, ca şi pondere în Produsul Intern Brut, cu 2,5%, numai din perspectiva eficientizării activităţii de administrare fiscală. De asemenea, de reducerea decalajului fiscal, mai ales în zona Taxei pe Valoare Adăugată, de minim 5 puncte procentuale, în perioada de implementare a acestor reforme”, a declarat Mirela Călugăreanu la Antena 3.

3.000 de posturi sunt vacante

De asemenea, aceasta spus și că în momentul de față sunt 22.000 de angajați şi 3.000 de posturi vacante. „La anul intenţionăm să facem angajări”, a explicat aceasta.

„Avem 22.000 de angajaţi în prezent şi 3.000 de posturi vacante. La anul intenţionăm să facem angajări. Am vrut şi anul acesta, dar contextul pandemic nu ne-a permis. Direcţia de a management a riscurilor este de interes pentru a putea valorifica toate datele pe care le primim prin interconectarea caselor de marcat pe care le vom primi din factura electronică. Nu pornim de la zero. Veniturile în acest an au fost bune, trendul a fost crescător, şi numai în acest an”, a completat Mirela Călugăreanu. (sursa)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.