Orașul american San Francisco a fost desemnat în acest an cel mai bun oraș de către revista de turism Time Out, anunță CNN. Editorii au analizat părerile a aproximativ 27.000 de locuitori din întreaga lume pentru a restrânge lista celor mai bune orașe de pe planetă. Au fost luate în considerare viața de noapte, restaurantele și atracțiile culturale ale fiecărui oraș, precum și sentimentul de comunitate al orașului, care în urma Covid-19 este probabil mai important ca niciodată, scrie site-ul american.

Au fost examinate, de asemenea, inițiativele locale pentru protecția mediului. Time Out spune că „o combinație imbatabilă de progres, acceptare și durabilitate” a orașului San Francisco l-a clasat pe primul loc. Orașul a fost, de asemenea, aplaudat de Time Out pentru răspunsul său la pandemie și pentru că se mândrește cu una dintre cele mai ridicate rate de vaccinare din SUA.

De asemenea, au fost lăudate spațiile verzi ale orașului, la fel și pașii făcuți pentru legalizarea canabisului. „Ați crede că o pandemie ar putea învinge punctul de a trăi într-un oraș, dar rezultatele arată că spiritul comunității este mai mare ca oricând, oamenii se susțin unii pe alții, precum și afacerile și inițiativele locale.”

Metropola olandeză Amsterdam, orașul Manchester din nordul Angliei, paradisul ciclist danez din Copenhaga și centrul cultural al orașului New York completează primele cinci pe lista Time Out.

Despre Budapesta, orașul cel mai apropiat de România care intră în acest clasament, pe locul 29, Time Out scrie că s-a apreciat în mod special în acest oraș dealurile și locurile pentru drumeții, zonele de promenadă de-a lungul Dunării și viața de noapte a orașului. (sursa)

Articolul precedentPatriarhul Daniel, optimism rezervat la începerea noului an şcolar: “Pandemia actuală a afectat în mod direct educaţia copiilor şi a tinerilor”
Articolul următorLa fel ca și toamna trecută? „După alegerile din PNL, vom număra cazurile din ATI și decesele!”