Românii și grecii resimt cea mai abruptă scădere a bunăstării financiare în urma pandemiei de Covid-19 și a restricțiilor aferente acesteia, scrie profit.ro.

Astfel, 67% dintre românii respeondenți declară că bunăstarea lor financiară a avut un declin în ultimele șase luni, cel mai mare procent înregistrat în rândul țărilor incluse în sondaj (la egalitate cu Grecia). Totodată, doar 28% dintre ei anticipează o îmbunătățire a situației în următoarele șase luni, relevă un studiu realizat de compania de recuperare a creanțelor Intrum pe baza datelor din 24 de state europene.

La nivel european, 48% dintre respondenți afirmă că bunăstarea lor financiară s-a deteriorat în ultimele șase luni. În ceea ce privește așteptările pentru următoarele șase luni, românii au un optimism peste media europeană: 28% dintre românii respondenți anticipează o îmbunătățire a bunăstării vs. 23% dintre europeni.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/insider/finante-personale/romanii-si-grecii-resimt-cea-mai-abrupta-scadere-a-bunastarii-financiare-in-urma-pandemiei-19385597

Articolul precedentNeconvingătorul domn Iohannis | Cererea de prelungire a stării de alertă, lipsită de argumente
Articolul următorParlamentarii germani au ”albit-o” pe președinta Comisiei Europene în scandalul contractelor dubioase