Parlamentul a votat marți înființarea registrului național al traficanților de droguri. Vor­bim despre o bază de date administrată de poliție care va conține numele tuturor românilor condamnați pentru trafic de droguri.

Aceștia vor fi obligați, o dată la 3 luni, să declare la poliție din ce realizează venituri și cu ce se ocupă. Legea este trimisă spre promulgare președintelui Iohannis.

Orice persoană care va fi condamnată pentru infracțiuni din sfera traficului de droguri va fi înscrisă într-un registru național, pe o perioadă cuprinsă între 5 și 10 ani. Judecătorii sunt cei care vor decide exact perioada, iar cei menționați vor fi obligați să declare la poliție dacă își schimbă adresa ori locul de muncă.

Registru traficanților de droguri va funcționa pe modelul celui în care sunt trecuți agresorii sexuali. Însă cei care figurează în el nu vor fi obligați să prezinte la angajare certificate de integritate.

Speranța autorităților este că după înființarea registru­lui traficanților de droguri, numărul persoanelor care comit astfel de infracțiuni să scadă.

Potrivit bilanțului Poliției Române, doar anul trecut au fost confiscate peste 11 tone de droguri sub diferite forme sau alte substanțe interzise. Tot anul trecut au fost trimise în judecată pentru trafic de droguri peste 2.500 de persoane.

Sursa: Pro TV

Articolul precedentAu fost stabilite datele pentru alegerile prezidențiale din septembrie
Articolul următorFranța interzice eticheta “friptură” pe produsele vegetariene