La o lună după atacurile teroriste comise de Hamas în Israel, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București a deschis un proces împotriva unui palestinian stabilit în Germania, care studiază la Medicină în România.

Potrivit dosarului, Alemawi Mosab se află într-un stadiu avansat de autoradicalizare, a desfăşurat, desfăşoară şi există indicii temeinice că intenţionează să desfăşoare activităţii subversive în favoarea unor organizaţii teroriste active în Teritorii Palestiniene.

Se mai menţionează că este adeptul ideologiei radicale promovată de organizaţia teroristă Hamas, că are înclinaţii spre violenţă cu valenţe teroriste împotriva evreilor şi israelienilor, este influenţat de evenimentele securitare recente din teritoriile Palestiniene, cu precădere din fâşia Gaza şi postează mesaje incitatoare de susţinere a acţiunilor armate şi violente împotriva statului Israel, justificând atacul Hamas asupra statului israelian din 7 octombrie 2023.

SRI susține în documentele Strict Secret transmise autorităților judiciare că principalele riscuri la adresa securităţii naţionale a României sunt executarea unui atac terorist în România, atragerea de noi adepţi la cauza palestiniană prin utilizarea violenţei vizând radicalizarea altor palestinieni prezenţi în țară.

Bărbatul a ajuns în România în 2022 în baza unei vize de studii la Facultatea de Medicină Generală din cadrul Universităţii din Iași unde este student în anul II, secţia engleză, şi locuieşte în Iași.

Documentele clasificate secret de stat de nivel „Strict Secret”, puse la dispoziţia instanţei de către Serviciul Român de Informații au relevat existenţa de date şi informaţii în sensul desfăşurării şi existenţei de indicii temeinice că pârâtul constituie o ameninţare la securitatea naţională, în convergenţă cu situaţia de fapt descrisă prin cererea de chemare în judecată, din care rezultă că este adept al ideologiei radicale promovate de organizaţia teroristă Hamas şi este influenţat de evenimentele de Securitate recente din Teritoriile Palestiniene, cu precădere din Fâșia Gaza”, se precizează în hotărârea instanței de judecată. (sursa)

Articolul precedentDe frica teroriștilor islamiști, Danemarca interzice arderea Coranului. Criticii măsurii reclamă încălcarea dreptului de liberă exprimare
Articolul următorUseristul Vlad Voiculescu, fiu de turnător la Securitate (cu acte) și văr de lobbyist în industria medicamentelor, dă vina pe Cîțu și Iohannis în dosarul achiziției de vaccinuri