Autoritățile statului aveau în curtea lor mai multe rapoarte și fapte care arătau că Adrian Ionel, șeful Unifarm, încheiase contracte păgubitoare pentru compania Ministerului Sănătății, favorizase firme private și făcuse să dispară 2.500 mp ai statului, iar Corpul de Control ceruse revocarea sa din funcție încă din 2017, scrie Libertatea.

Cu toate datele, nesecrete, aflate la dispoziția Guvernului și a Ministerului Sănătății, Adrian Ionel a fost lăsat șef peste bugetul rapid construit în pandemia COVID-19, buget de peste 250 de milioane de euro!

Mai mult decât atât. Față de ONAC, celălalt pol de cumpărare a statului în această perioadă, unde se organizau licitații, uneori complet deformate, dar totuși licitații, Adrian Ionel a putut acționa la Unifarm fără nici un mecanism de control și de transparență publică. El decidea de unul singur cui dă contractele.

Așa a ajuns să negocieze contractele și mita la restaurantul Bârlogul lupilor, după cum a relatat G4Media despre dosarul deschis de DNA. Iar procurorii l-au pus sub acuzare, dar abia după ce o parte a banilor au fost cheltuiți.

Bârlogul lupilor  

Responsabilitățile sunt extinse. Bârlogul lupilor este mult mai adânc. Iar președintele Iohannis, premierul Orban și miniștrii Costache și Tătaru au o explicație de dat pentru că au menținut în funcție un om numit de Victor Ponta în decembrie 2012 și despre care aveau informații că, de-a lungul anilor de serviciu public, comisese nu mai puțin de 18 nereguli! (sursa)

Citeşte întreaga ştire: Responsabilitatea Iohannis – Orban – SRI în cazul Unifarm: Când declari starea de urgență, de ce lași un personaj dovedit coruptibil la cârma achizițiilor?!

Articolul precedentAutoritățile din Amsterdam interzic închirierea spațiilor de cazare din centrul vechi al orașului începând cu 1 iulie
Articolul următorMulțumim Bolojan? Drumul inaugurat acum câteva zile a crăpat!