Au fost finalizate repartizările pe judeţe ale fondurilor disponibile prin Programul naţional de investiţii ”Anghel Saligny” pentru investiţii în realizarea, extinderea şi modernizarea infrastructurii de distribuţie a gazelor naturale, a anunţat Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor publice şi administraţiei. De cele mai mari sume de peste 200 de milioane de lei, au beneficiat judeţele Bihor, Botoşani, Caraş-Severin, Dolj, Iaşi, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman şi Vaslui.

70% dintre localităţile din România nu sunt racordate la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale. Trebuie să asigurăm serviciile publice de bază în cât mai multe localităţi”, susține ministrul Cseke Attila.

Criteriile de selectare care au fost luate în considerare la alocarea sumelor au fost numărul de unităţi administrativ-teritoriale dintr-un judeţ, numărul de locuitori, ponderea localităţilor (UAT) unde gospodăriile nu sunt racordate la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale şi impozitul pe venit colectat – a spus ministrul.

Ministerul Dezvoltării finanţează şi alte proiecte, pe domeniul reţelelor de gaze naturale, depuse iniţial la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, dar preluate prin OUG nr. 40/06.04.2022, care prevăd dezvoltarea reţelelor de distribuţie a gazelor naturale din 165 unităţi administrativ-teritoriale. (sursa)

În ciuda acestei vești, una relativ bună, nouă nu ne este însă clar de unde și la ce preț vor veni gazele respective? Cele de la rușii criminali, la care și noi și alte țări vrem să renunțăm pentru că, nu-i așa, ni se tot spune că nu depindem de ele, sau cele din Marea Neagră, încă îngropate în adâncuri și pe care, deși aparțin României, va trebui să le plătim la prețuri de import? Vom vedea…

Articolul precedentTârgul de Carte Gaudeamus Radio România își deschide azi porțile pentru a treia oară în 2022, de această dată în Piața Unirii din Oradea
Articolul următorJudețul Arad ar avea nevoie de cel puţin 10.000 de muncitori din zone non-UE, precum Africa