Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a intrat în conflict deschis cu Elon Musk. 

Zelenski îi reproșează miliardarului că pare a ține partea Rusiei în acest război, după mai multe postări pe Twitter, iar președintele Ucrainei i-a răspuns în aceeași manieră.

Volodimir Zelenski a publicat pe contul său de Twitter, luni seară, un sondaj, într-o postare în care l-a indicat direct pe miliardarul american Elon Musk, fondatorul Space X și Tesla.

„Pe care Elon Musk îl apreciați mai mult? Pe cel care sprijină Ucraina, sau pe cel care sprijină Rusia?”, și-a întrebat Zelenski urmăritorii de pe Twitter, în sondajul publicat pe rețeaua de socializare.

În proporție de peste 85%, răspunsurile au fost în favoarea Ucrainei.

Sondajul lui Volodimir Zelenski de pe Twitter a fost o reacție la mai multe postări ale miliardarului, care formulase întrebări către fani, în aceeași manieră.

„Rusia a declanșat mobilizarea parțială. Vor ajunge la o mobilizare totală, dacă există riscul să piardă Crimeea. Vor fi mulți morți, și de o parte, și de cealaltă. Rusia are o populație de trei ori mai mare decât Ucraina, deci o victorie a Ucrainei este improbabilă într-un război total. Dacă îți pasă de poporul ucrainean, caută să faci pace”, i se adresa Elon Musk într-o altă postare.

„Voința populației care trăiește în Donbas și Crimeea, care să decidă dacă să facă parte din Rusia ori Ucraina, ar trebui să fie luată în considerare? Răspundeți cu da sau nu”

și

„Reorganizați alegerile în regiunile anexate, sub supravegherea Națiunilor Unite. Rușii să fie obligați să plece, dacă asta este voința poporului. Crimeea a făcut parte formal din Rusia, din 1783, până la greșeala lui Hrușciov. Asigurarea ieșirii la mare a Ucrainei, prin Crimeea, iar Ucraina să rămână neutră. Da sau Nu” sunt alte postări ale lui Elon Musk, care au stârnit furia președintelui Zelenski.

Propunerile de pace înaintate pe Twitter de Elon Musk l-au indignat pe ambasadorul Ucrainei în Germania, Andrij Melnik, care a votat și el în ultimul chestionar, nu înainte de a-i răspunde lui Musk într-o manieră total nediplomatică: „Fuck off is my very diplomatic reply to you @elonmusk (Du-te naibii, este răspunsul meu foarte diplomatic pentru tine, Elon Musk)” i-a scris ambasadorul. (sursa)

Articolul precedentDupă Grecia, Polonia se pregătește ca despăgubirile solicitate Germaniei, în urma ocupației naziste, să-i fie respinse
Articolul următorParlamentul European impune încărcătorul unic pentru smartphone-uri până în toamna anului 2024