Liderul braţului armat al mişcării teroriste Hamas a anunţat sâmbătă declanşarea unei operaţiuni – “Potopul Al-Aqsa” – împotriva Israelului, în timp ce rachete sunt lansate cu sutele dinspre Fâşia Gaza asupra teritoriului israelian, informează agenţiile de presă internaţionale.

“Am decis să punem capăt tuturor crimelor de ocupaţie” (ale Israelului) şi “peste 5.000 de rachete” au fost trase în această dimineaţă, a declarat Mohammad Deif, comandantul Brigăzilor Ezzedin al-Qassam, într-o înregistrare audio difuzată de Al-Aqsa TV, postul de televiziune al Hamas, mişcare islamistă la putere în Gaza.

“Aceasta este ziua celei mai mari bătălii care pune capăt ultimei ocupaţii de pe pământ”, a mai spus el, adăugând că au fost lansate 5.000 de rachete.

Înainte de aceasta, armata israeliană a anunţat că un “număr nedeterminat de terorişti” s-a infiltrat pe teritoriul israelian dinspre Fâşia Gaza şi a cerut locuitorilor din zonele ce se învecinează cu Gaza să rămână în locuinţele lor.

Rachetele, trase din mai multe zone din Fâşia Gaza, au început înainte de orele 06:30 (03:30 GMT) şi continuau aproape 45 de minute mai târziu.

În Israel, sirenele au răsunat în mai multe oraşe din jurul teritoriului palestinian, dar şi mai în adâncul teritoriului, în nord şi est, potrivit armatei israeliene.

În acest moment se dau lupte grele în sudul Israelului între forțele israeliene și luptătorii Hamas care au capturat armament greu de la israelieni.

Ieri, zeci de mii de susţinători ai Jihadului Islamic s-au adunat pe străzile din Gaza pentru a sărbători aniversarea înfiinţării mişcării. Dar încă nu este clar dacă există o legătură între acel eveniment şi lansările de astăzi. (ziare.com)

Articolul precedentA funcționat programul Start-Up Nation? Peste 90% din firmele înființate sunt active
Articolul următorVine un val de frig, cu temperaturi care pot scădea și cu 13 grade. Când se va încălzi vremea iarăși