Regiunea București-Ilfov generează un PIB mai mare decât al unor țări, se arată într-un raport al Băncii Mondiale, pe 2019, citat de Buletin De București. Capitala României este, astfel, una dintre cele mai productive regiuni din UE, cu un PIB per cap de locuitor de 49.700 de euro. Concluzia raportului este că Bucureștiul este un oraș care atrage investiții, dar care, pentru a continua să se dezvolte sustenabil, are nevoie de o politică de urbanizare.

Produsul intern brut din regiunea București-Ilfov este mai mare decât al Bulgariei, Serbiei, Croației, Lituaniei, Sloveniei, Letoniei sau Estoniei.

În clasamentul regoional întocmit de Banca Mondială, Bucureștiul ocupă locul 14 în UE, după PIB.

În același raport se menționează că, în ultimii 20 de ani, Capitala și Ilfovul au înregistrat două perioade de evoluție spectaculoasă în plan economic, depășind, în aceste intervale, capitale europene ca Madrid, Berlin sau Roma.

Ce trebuie îmbunătățit…

Specialiștii Băncii Mondiale au prezentat și o strategie de dezvoltare urbană, pentru toate orașele României, inclusiv București. Obiectivele ar trebui să fie, în opinia acestora: sustenabilitatea teritorală, orașe locuibile și inteligente din punct de vedere climatic, activitate economică sporită, condiții de viață îmbunătățite, guvernanță îmbunătățită.

Citeşte întreaga ştire: Raport al Băncii Mondiale: Regiunea București-Ilfov generează un PIB mai mare decât Bulgaria, Serbia sau Lituania

Articolul precedentOradea „culturală”?
Articolul următorȘeful Pfizer: Va fi nevoie de o a treia doză și apoi câte una în fiecare an