Fostul ministru al Sănătății, senatorul bihorean Florian Bodog, spune că actualul ministru, Victor Costache, profită de declararea stării de urgență și direcționează fondurile necesare spitalelor și pacienților către ”prietenii lui din firmele private”.

”În plină criză de coronavirus, în loc să ofere oamenilor un PROGRAM NAȚIONAL DE TESTARE și un PROGRAM NAȚIONAL COERENT DE TRATAMENT, ministrul Costache își continuă tentativa de a pune bugetul Sănătății în mâinile prietenilor săi din firmele private!

Astfel, ministrul Sănătății a pus în dezbatere publică Hotărârea de guvern care reglementează programele naționale de Sănătate, proiect în care nu se găsește NICIUNUL dintre cele două programe esențiale, enunțate mai sus! Se inventează însă programe noi, care dublează din pix deficitul bugetului din Sănătate, pe care îl duce la peste 2 miliarde de lei!

Această nouă tentativă crează un risc major pentru pacienții români și voi da numai două exemple.

1. Ministrul Costache diminuează bugetul programului PET-CT destinat bolnavilor oncologici și propune un nou program PET-CT pentru o altă afecțiune.

2. Tot el diminuează banii și pentru medicamentele oncologice, deoarece ”prietenii” săi din comisia nou inventată de chirurgie oncologică (toți medici angajați la unități private) și-au croit un program de chirurgie oncologică!

Cu toate că impactul bugetar este major, nu a fost respectată nicio procedură de transparență în ceea ce privește fundamentarea calculelor pentru aceste noi programe.

Nu este permis, domnule Costache, să alocați resurse pentru programe noi dintr-un buget și așa văduvit!

Banii din Sănătate trebuie suplimentați pentru a testa cât mai mulți pacienți români și pentru a salva cât mai multe vieți. Acum!”

Articolul precedentDocumentul care circulă pe internet nu este fake news ci un draft de lucru! DSU
Articolul următorFermierii germani cer un permis special de trecere pentru culegătorii români