PSD se opune creşterii vârstei de pensionare, iar discuţia pe această temă trebuie tranşată înainte de a da naştere şi la alte „îngrijorări” pentru români, a declarat, marţi, secretarul general al partidului, Paul Stănescu. În replică, fostul ministru al Muncii, Raluca Turcan, susține că „lansează un fake news care va genera îngrijorare”. Întrebat despre creștere vârstei de pensionare, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a precizat ÎNSĂ că este prevăzută în PNRR, adică în documentul negociat de guvernul PNL+USR!

Secretarul general al PSD a transmis, marți, într-un comunicat de presă că social-democraţii se opun creşterii vârstei de pensionare, iar discuţia pe această temă trebuie tranşată.

„Discuţia despre creşterea vârstei de pensionare trebuie tranşată înainte să mai dăm naştere, din cine ştie ce motive politice, şi la alte îngrijorări pentru români. PSD nu susţine o astfel de măsură. Nu vrem să punem o presiune şi mai mare pe salariaţi. Ba din contră, în loc să le generăm mai multe griji, vrem să luăm din povara fiscală de pe umerii lor, pentru că munca pe care o prestează trebuie răsplătită cum se cuvine. Acesta este într-adevăr un proiect bun pe care PSD l-a propus deja”, a afirmat Stănescu, potrivit unui comunicat de presă.

El a adăugat că social-democraţii vor face eforturile necesare pentru a-i convinge şi pe partenerii de coaliţie de faptul că echitatea se susţine doar cu politici care sunt în favoarea salariaţilor. „

“În acest moment, coaliţia de guvernare nu trebuie să se preocupe în vreun fel de creşterea vârstei de pensionare. Scopul nostru, şi aici PSD nu s-a abătut nicio clipă de la acest obiectiv, este să sprijinim şi să protejăm în continuare românii. Deci, trebuie să închidem astfel de teme false şi să ne concentrăm pe priorităţile legislative pe care le-am anunţat”, a transmis Paul Stănescu.

La comunicatul partenerilor de coaliție a reacționat fostul ministru al Muncii, Raluca Turcan.

„Comunicatul PSD referitor la dezacordul lor privind creșterea vârstei de pensionare lansează un fake news care va genera îngrijorare, pe care tot PSD ar urma să o exploateze politic. Am verificat din nou și nu știe nimeni de existența vreunui proiect de creștere a vârstei de pensionare în România. Nu există pe nicăieri un asemenea proiect. Mă întreb atunci, de unde această solicitare publică a PSD față de PNL?”, a scris fostul ministru pe Facebook.

Boloș: Creşterea vârstei de pensionare este prevăzută în PNRR

Întrebat, însă, la Parlament, despre acest subiect, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat că majorarea vârstei de pensionare este prevăzută în PNRR. (sursa)

Articolul precedentCele mai bine plătite joburi din România și reprofilările pentru salarii mai mari. „Momentan nu vor fi înlocuite de roboți sau softuri”
Articolul următorBiroul de presă al PSD Bihor dă un pic de culoare (politică) curățeniei și trage în gol, fără de țintă…