În timp ce inflația este în creștere, românii par să caute locuri de muncă mai bine plătite, dar care să ofere și predictibilitate pe termen lung.

Sorina Faier, expert în resurse umane, a explicat pentru Ziare.com fenomenul migrației pe piața muncii. Specialistul a spus că printre joburile bine plătite sunt și poziții care oferă și stabilitate pe termen lung, astfel nu pot fi înlocuite de roboți.

„Printre joburile sigure și bine plătite se numără cele de specialiști IT, medici, avocați, analiști financiari, ingineri proiectanți, manageri de marketing, manageri de proiecte, ingineri de optimizare procese, ingineri din sectorul petrol și gaze, controlori de trafic aerian, piloți.

Aceste joburi momentan nu vor fi înlocuite de roboți sau softuri, dar necesită o învățare și adaptare continuă pentru a ține pasul cu noutățile din piață și noile tehnologii”, a declarat Sorina Faier.

Expertul spune că în IT, de exemplu, nevoia de angajați este de trei ori mai mare decât numărul candidaților.

„Din ce am observat noi din discuțiile cu clienții noștri, cererea pentru aceste roluri este în creștere, iar salariile pe măsură. În IT, de exemplu, cererea este în continuare de trei ori mai mare decât candidații din piață.

Pentru că piața muncii este în continuă schimbare, mai trebuie menționate și joburile care au apărut și care se vor dezvolta ca urmare a evoluției tehnologice. Printre acestea, căutate și bine plătite vor fi rolurile precum Chief Innovation Officer, Chief Technology Officer, Chief Transformation Officer, Chief Sustainability Officer.

La fel, joburile din robotică și cercetare-dezvoltare și, în general, roluri care necesită un grad înalt de calificare, experiență și competențe specializate sunt sigure și bine plătite pe termen lung”, a adăugat Sorina Faier. (sursa)

Articolul precedentCare este cel mai ieftin credit al momentului. Reacția românilor în fața crizei
Articolul următorPSD anunță că se opune creșterii vârstei de pensionare, iar liderii PNL se încurcă în minciuni. Turcan: „Lansează un fake news”. Boloș: Este prevăzută în PNRR