PSD a depus în Parlament proiectul de lege care prevede acordarea unui stimulent de risc pentru întreg personalul din învățământ pentru perioada stării de urgență și alertă. Cadrele didactice ar putea primi 2.000 de lei pe lună iar personalul auxiliar 1.500 lei/lună.

Social democrații au depus proiectul în Parlament: „Azi (miercuri – n.r.) am depus proiectul de lege, acea propunere legislativă pentru acordarea unui stimulent de risc pentru întreg personalul din învățământ pentru întreaga perioadă a stării de alertă și urgență, ca urmare a riscului räspândirii coronavirusului”, anunță liderul deputaților PSD, Afred Simonis.

Câți bani vor primi profesorii 

Conform proiectului de lege, cadrele didactice ar urma să primească 2.000 de lei pe lună, iar personalul auxiliar și cel nedidactic câte 1.500 de lei/lună.

Alfred Simonis susține că impactul bugetar pentru acest an ar fi de circa 500 de milioane de lei, iar banii pot proveni din fonduri europene sau din „economii de la Guvern”.

Premierul Ludovic Orban le-a cerut parlamentarilor responsabilitate și susține că orice cheltuială suplimentară introdusă în dezbaterea OUG referitoare la rectificarea bugetară va afecta toți românii. Sursă:Mediafax

Articolul precedentRomânia are cea mai mare rată a deceselor COVID din UE, raportate la populație
Articolul următorAlegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie 2020 – surse