PSD avertizează asupra consecințelor închiderii magazinelor la ora 18 în zonele cu rata de infectare mai mare sau egală cu 4 la mie. Adoptată săptămâna trecută, acestă restricţie se aplică prima dată în Bucureşti în acest weekend şi s-ar putea extinde toată săptămâna, de luni până duminică, dacă rata de infectare va depăşi 7,5 la mie.

PSD: Închiderea magazinelor la ora 18 periclitează sănătatea românilor

“Două Românii… Oamenii care fac regulile – dar nu le și respectă! – și românii care le suportă! Iată efectul închiderii magazinelor la ora 18.00! Aglomerare, oameni înghesuiți la cozile uriașe de la case!

De aceea am solicitat în instanță anularea acestei restricții. Pentru că ea nu doar că nu-i protejează pe români, dar le pune în pericol și sănătatea!”, se afirmă pe pagina de Facebook a formaţiunii social-democrate.

Postarea este însoţită de un colaj cu aglomeraţia din magazine şi cu fotografiile în care miniştrii Vlad Voiculescu şi Raluca Turcan circulă în public fără mască.

PSD a atacat la Curtea de Apel decizia închiderii magazinelor la ora 18.00

PSD a atacat în contecios administrativ, la Curtea de Apel București, decizia prin care se impune închiderea magazinelor la ora 18.00.

Social-democrații susțin că actul normativ nu are o evaluare preliminară de impact, este nemotivat și nu a respectat transparența decizională.

În cererea trimisă Curții de Apel București, PSD cere anularea dispozițiilor HG 348/25.03.2021 prin care operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ şi / sau prestări de servicii sunt obligaţi să îşi desfăşoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 5.00-18.00, în localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 4 şi mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori.

PSD susține că actul normativ nu are o evaluare preliminară de impact, așa cum prevede art. 7 din Legea 24/2000 privind normele de tehnică legislativă. (sursa)

Articolul precedentPOFTIM? Arafat: Restricțiile din România, impuse de Guvern pe baza datelor din… Franța!!
Articolul următorAl doilea an de pandemie în care procesiunea din Piața Sfântul Petru are loc fără credincioși