• Raed Arafat susține că restricțiile din România au fost impuse pe baza unor studii de mobilitate făcute în Franța
  • Șeful Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență spune că în România nu au fost făcute astfel de studii
  • Un profesor de la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca a publicat un studiu care arată analize și previziuni pentru țara noastră

Raed Arafat spune că măsurile de siguranță s-au impus pe baza unor studii de mobilitate a populației făcute în Franța. Ne-am inspirat de la francezi pentru că în România nu există astfel de studii și analize. Măsura de a nu mai circula după ora 20 a fost adoptată după ce Franța a impus restricționarea circulației începând cu ora 18.

„Am vorbit mai mult de Franța care a făcut astfel de analize când a luat decizia de a reduce ora de mobilitate până la ora 18 inițial, acum este la ora 19”, a spus Raed Arafat.

Ce nu știe Raed Arafat este faptul că la Cluj, un profesor de la Universitatea Babeș Bolyai a publicat un studiu care exact asta arată: analize și previziuni din țara noastră. El a mai adăugat că autoritățile au făcut recent o analiză referitoare la mortalitate, iar România stă bine la acest capitol. Cea mai mică rată de mortalitate din cauza COVID-19 o au Norvegia și Finlanda. (sursa)

Articolul precedentNoi zboruri turistice din Cluj-Napoca spre Tunisia, Turcia, Egipt și Maroc
Articolul următorPSD a atacat la Curtea de Apel decizia închiderii magazinelor la ora 18.00