Conform programului aprobat de Comitetul Confederal, protestele CNS Cartel Alfa vor continua joi, 4 februarie, cu pichetarea Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale și a sediului Confederaţiei Patronale Concordia. Acestea vor avea loc între orele 10:00-12:00, respectiv 12:00 şi 14:00.

Protestele CNS Cartel Alfa continuă astăzi. Principalele revendicări ale sindicaliştilor sunt pensiile echitabile, un salariu minim decent, servicii publice de calitate, deblocarea negocierii colective, taxarea justă şi aplicarea corectă a legislaţiei, conform unui comunicat.

Comitetul Confederal al CNS Cartel ALFA a decis, în data de 11 ianuarie 2021, declanşarea unui program de acţiuni de protest „în urma analizei situaţiei actuale, a programului de guvernare, a măsurilor luate sau anunţate de actualul guvern, care dezavantajează profund şi preponderent categoriile de lucrători reprezentate de confederaţie, şi, mai larg, categoriile cele mai sărace ale cetăţenilor”.

Protestele CNS Cartel Alfa continuă astăzi

CNS Cartel ALFA continuă acţiunile de protest pentru creşterea veniturilor lucrătorilor şi politici publice echilibrate, în interesul cetăţenilor. Trebuie menționat că programul acţiunilor de protest a debutat în ziua de 14 ianuarie, cu Caravana drepturilor sociale.

„Având în vedere toate aspectele de mai sus, dar şi faptul că anul trecut România a avut o creştere a salariului minim tot mai mică decât creşterile din Europa, practic constatăm că nu mai există convergenţă salarială cu restul Europei.

Ba chiar dimpotrivă, ecartul se măreşte! În plus, menţinerea blocată a negocierilor colective de sector, prin efectele legii 62/2011, face ca întreaga grilă salarială să se menţină la un nivel scăzut.

Avem peste un sfert din salariaţi la nivelul salariului minim (1,4 mil.), iar jumătate dintre contractele de muncă înregistrate în Revisal, sunt cu salarii care nu depăşesc 1600 lei net/2700 lei brut. Care sunt consecinţele? Menţinerea şi adâncirea stării de sărăcie a populaţie, continuarea migraţiei masive şi subdezvoltare cronică!”, transmite Cartel Alfa într-un comunicat.

Caravana Drepturilor Sociale a plecat de la Baia Mare iar sindicaliştii au manifestat în oraşele Zalău, Târgu Mureş, Braşov, Ploieşti, Constanţa, Piatra Neamţ, Botoşani, Iaşi, Galaţi, Buzău, Sibiu, Craiova, Piteşti, Târgovişte, Drobeta Turnu Severin, Arad, Timişoara, Târgu Jiu şi în Bucureşti la sediile instituţiilor principale şi ale partidelor de guvernare. (sursa)

Articolul precedentPresată de problemele cu Pfizer și AstraZeneca și criticată pentru mersul vaccinării, UE deschide ușa vaccinului rusesc Sputnik V
Articolul următorElveția refuză autorizarea vaccinului AstraZeneca, din cauza ”datelor insuficiente” privind siguranța și eficiența serului