Meteorologii avertizează că în mai multe zone ale țării va fi disconfort termic accentuat, în contextul creșterii temperaturilor, care vor ajunge la valori caniculare. ANM informează că vremea se va încălzi progresiv astăzi și mâine, iar de duminică temperaturile vor depăși 35 de grade Celsius în mai multe regiuni.

Așadar, prognoza meteo arată că vremea va fi călduroasă în toată țara, cu cer variabil și, după amiaza și seara, înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice în zone montane, Maramureș, Transilvania și nordul Moldovei, izolat și în alte zone. Cantitățile de apă pot depăși 25 de litri pe metru pătrat, și va cădea grindină. Temperaturile maxime vor fi între 27 și 34 de grade.

Temperaturi chiar și de 34 de grade Celsius

Vremea va deveni călduroasă în majoritatea zonelor, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 27 şi 34 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza şi seara când local la deal şi la munte şi pe arii mai restrânse în nord şi nord-est vor fi averse şi descărcări electrice.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări de scurtă durată asociate ploilor.Temperaturile minime vor fi cuprinse în general între 13 şi 20 de grade.

Prognoza meteo pe zone

În Muntenia, vremea va fi caldă și însorită, cu 33 de grade în Ploiești și Călărași. În Transilvania, cer variabil și până la 30 de grade în Sibiu și Târgu Mureș. În Moldova, vreme caldă, cer mai mult senin, dar izolat șanse de ploaie, și temperaturi până la 34 de grade în Focșani și 33 de grade în Galați.

 În vestul țării, vreme plăcută, cer variabil și temperaturi de 32 de grade în Arad și 30 de grade în Reșița, cu precipitații în Maramureș.

În Oltenia, vreme deosebit de caldă și însorită, cu temperaturi până la 32 de grade în Craiova și 34 de grade în Slatina.

La munte, vreme caldă, cer variabil cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, mai ales după amiaza și seara, cu cantități de apă ce pot depăși 25 de litri pe metru pătrat. Temperaturile vor fi de până la 24 de grade la Stâna de Vale și 23 de grade în Sinaia.

La mare, vreme frumoasă și caldă, cer variabil și vânt slab până la moderat, cu maxime de 29 de grade în Eforie Nord și Mamaia. În Mangalia 32 de grade, iar în Medgidia vor fi ploi în a doua parte a zilei, potrivit ANM. (sursa)

Articolul precedentCe rată va plăti un român cu un credit de 50.000 euro, luat pe 30 de ani, după scăderea Euribor
Articolul următorÎn ritmul actual al construcţiilor, peste patru ani, la următoarele alegeri, ţara va fi traversată pentru prima dată de la vest la est şi de la sud la nord pe autostradă (GRAFIC)