Poliția Capitalei, în parteneriat cu Asociația Necuvinte, a lansat conform stiripesurse.ro, o campanie de prevenire a agresiunilor „Vorbește cu Angela”, un proiect pilot implementat în zona Centrului Vechi. Ideea proiectului este de a crea un cod prin care persoanele care se simt în pericol să ceară ajutor, în mod discret.

„Ask for Angela” este o campanie de prevenire a agresiunilor sexuale lansataă în anul 2016 în Marea Britanie de către Hayley Child, expertă în probleme legate de consumul de alcool și agresiuni sexuale în cadrul Consiliului Local Lincolnshire, conform Poliției Capitalei.

Ideea proiectului a fost aceea de a crea un cod prin care persoanele care se simt în pericol în cluburi să poată cere ajutor într-un mod discret, apelând chiar la personalul cluburilor.

Angela reprezintă, așadar, un cuvânt de cod, o interfață pentru sistemul de intervenție al statului. „Este ușor de reținut și prietenos. Nu atrage atenția și oferă o cale facilă de a ieși dintr-un context dificil”, conform sursei citate.

Personalul barurilor și cluburilor din Centrul Vechi va fi instruit să recunoască acest cod drept o solicitare de ajutor și să izoleze persoana aflată în dificultate conducând-o într-un loc sigur, liniștit al clubului, pentru a putea afla mai multe detalii despre situația în care se află în funcție de cele descrise de persoana care a folosit cuvântul de cod „Angela”, personalul clubului va chema un taxi, familia/prietenii sau un echipaj de poliție, asigurându-se astfel, într-un mod discret, de siguranța ei.

Desigur, această inițiativă nu înlocuiește apelul la numărul de urgență 112!

Articolul precedentMinisterul Sănătății ne apără de coronavirus până la 15:30!
Articolul următorCoronavirus. Cum putem încerca să ne ferim