Un nutriționist cunoscut spune că ingredientele procesate din această masă rapidă vă pot expune riscului de boli de inimă și alte probleme de sănătate grave.

Dacă duceți o viață plină și nu aveți timp frecvent să gătiți, vă puteți baza pe mese ușor de preparat sau pregătite în prealabil, inclusiv produse congelate.

Este important de reținut, însă, că alimentele foarte procesate pot fi dăunătoare sănătății, inclusiv inimii.

De fapt, există o mâncare congelată pe care experții spun că ar trebui să o evităm cât mai mult posibil pentru a ne menține sănătatea inimii în stare bună: pizza congelată.

Dieteticianul și Nutriționistul Krutika Nanavati atrage atenția că ingredientele procesate din pizza congelată ne pot expune riscului de boli de inimă și alte probleme de sănătate.

Pizza congelata, încărcată cu ingrediente nesănătoase 

Nimeni nu poate nega că pizza congelată este rapidă și convenabilă. Din păcate, însă, toată această comoditate are un cost; după cum se dovedește, consumul acestui aliment procesat ar putea pune sănătatea în pericol în timp.

După cum notează Nanavati, „pizza congelată este încărcată cu ingrediente nesănătoase, inclusiv carne procesată, brânzeturi bogate în grăsimi și sosuri cu zahăr”.

Toate aceste ingrediente procesate sunt destul de dăunătoare și individual, pentru că se ambalează în cantități mari de grăsimi și calorii, în timp ce nu oferă practic nicio valoare nutritivă. Iar când le arunci pe toate împreună, ai o rețetă pentru dezastru când vine vorba de sănătatea inimii.

„În timp ce o felie ocazională de pizza nu te va ucide, consumul regulat de pizza congelată poate crește riscul de a dezvolta boli de inimă sau alte probleme cardiovasculare”, avertizează Nanavati.

Unele pizze congelate pot fi chiar mai proaste decât altele. Nanavati ne spune că „ingredientele cu carne procesată și brânză cu grăsime poate înrăutăți situația”. Carnea procesată, cum ar fi cârnații sau pepperoni, în special, poate avea un efect grav asupra sănătății inimii.

Nanavati explică că aceste ingrediente „sunt adesea bogate în grăsimi saturate și sodiu, ambele pot fi dăunătoare sănătății dacă le consumi prea mult”, menționând că „consumul de carne procesată poate crește riscul de boli de inimă, accident vascular cerebral și alte boli cardiovasculare, așa că cel mai bine este să le eviți cât mai mult posibil.” Și asta include evitarea lor pe pizza!

În general, niciun aliment congelat procesat nu este recomandat. Dacă îți este poftă de pizza, folosește ingrediente proaspete și multe legume hrănitoare, în loc să arunci una congelată în cuptor. (adevarul.ro)

Articolul precedentCine-i gazul lichefiat și de ce unii aud de-abia acum despre el?
Articolul următorMeteorologii anunță primele ninsori, în acest weekend. În ce zonă sunt așteptate