Ziua Muncii ‘sărbătorită’ cu o bătaie cruntă de la un primar PNL, scrie stiripesurse.ro.

Primarul PNL, Sferle Mihai, din comuna bihoreană Cociuba Mare, s-a trezit în dimineața zilei de 1 Mai pus pe bătaie și pe eliminarea ”concurenței”!

La volanul mașinii primăriei, BH80PCM, acesta a ajuns dis de dimineață pe pășunea satului Petid unde a luat la goană un angajat al unei ferme de animale pe care, după ce l-a ajuns din urmă, l-a bătut crunt cu un baston metalic dar și cu picioarele, după ce acesta a căzut la pământ. Conform victimei, primarul era singur.

Angajatul, Vlejoangă Valentin Nicolae, în vârstă de 42 de ani, a suferit leziuni majore în zona capului și s-a ales si cu coastele fisurate și numeroase contuzii!

La ora respectivă, păstorul muta un grup de animale de pe o pășune concesionată de firma la care lucrează, înspre fermă. Doar că singura cale de acces către fermă se face peste pășunea comunală, râvnită de primar pentru propriile animale! Desigur, spun localnicii, fără contract.

Proprietarul fermei, Avram Darius, spune că a fost sunat de angajatul său Vineri dimineață, la ora 9.24, de pe câmp, acesta având mari dificultăți în a vorbi dar și de respirație. După un apel la 112, a fost preluat de un echipaj SMURD, dus la Spitalul Județean din Oradea și trimis acasa în cursul serii, neputând fi internat din cauza restricțiilor existente în prezent. Acum este îngrijit acasă de patronul său.

Poliția a ajuns la fața locului și a ridicat bastonul folosit de primar. Se pare că în prezent se efectuează cercetări.

Deși inițial primarul ar fi negat întâmplarea, ar fi dat până la urmă declarații la Poliție. Mai mult, spune Avram Darius, satul este dotat cu camere de supraveghere care ar putea ajuta într-o eventuală anchetă. De asemenea, Avram Florin, fratele proprietarului fermei, care a ajuns primul la locul faptei, a văzut mașina primăriei, condusă de primar, ieșind de pe pășune.

Problema, din câte spun cei implicați, este mai veche, primarul fiind el însuși proprietarul a peste 200 de vite pentru care ar vrea acces exclusiv la pășunea satului. Mai mulți oameni au fost obligați de-a lungul vremii să își vândă animalele la abator din cauza presiunilor primarului și a numeroaselor amenzi primite de la poliția din comună.

Avram Darius declară că polițiștii înșiși au recunoscut că sunt obligați de primar să îl amendeze periodic, aceștia făcând eforturi mari de imaginație pentru a mai găsi motive. Fermierul bihorean spune că ar fi mai simplu să renunțe și el, cum au fost forțați să facă alți consăteni, dar îl doare inima numai când se gândește că ar putea să își trimită animalele pe care le iubește, la abator.

Acum, acesta și familia sa, dar și angajații, trăiesc în teroare și se tem inclusiv de o posibilă mușamalizare a cazului, indicând inclusiv posibile presiuni asupra presei locale făcute de președintele PNL Bihor, Ilie Bolojan pentru a trece abuzul imens făcut de primar, sub tăcere.

sursa: stiripesurse.ro

Articolul precedentUE sprijină acordarea de împrumuturi gospodăriilor și întreprinderilor
Articolul următorEuropa a fost naivă în privința Chinei