Conform presei locale, Primăria Oradea va plăti companiei Ryanair, căreia îi acordă și ajutoare de stat de 800.000 de euro, un plus de peste 282.000 de euro, pentru a face reclamă orașului… Asta, știut fiind faptul că (sic!) spre Oradea zboară puhoi de turiști străini și nu bieții noștri conaționali care slujesc prin Occident. Și care numai chef de vizitat Oradea au… Mai ales prin noroiul din frunze moarte care acoperă mai nou orașul și pe care aluneci mai rău decât pe gheață!

Dincolo de sumă, dincolo de toată duhoarea pe care o emană acest contract, se pune totuși, legitim, întrebarea: chiar ne-am prostit?

Să fi dat banii ăștia ca să îți faci reclamă prin câteva aeroporturi din Vest, să zicem. Deși perioada nu prea îndeamnă la plimbări prin Est.

Dar așa? Așa, te prezinți cui? Oamenilor care oricum zboară de nevoie cu tine și la tine?

Tare îmi e că suma reprezintă de fapt un fel de mic și umil imbold oferit companiei respective, ca să nu își ia catrafusele și să plece, cum a mai făcut și cum, aproape sigur, va face când se vor termina cei 800.000 + 300.000 de euro.

Apropo! Era MUSAI de cheltuit suma asta, astfel? Nu putea fi, de exemplu, folosită pentru cealaltă idee năstrușnică a peneliștilor locali? Ne referim, desigur, la faimoasa companie aeriană de stat (!!) fără de care se pare că nu mai putem.

Mama liberalismului și a pieței libere s-a așternut peste noi! Și peste bugetul orașului. Ca și noroiul din frunze moarte.

Articolul precedentFost ministru al Sănătății, despre o alianță PSD-PNL: ‘Cred că nu prea avem de ales, având în vedere pandemia și situația economică’
Articolul următorDNA a clasat plângerea lui Ciolacu împotriva lui Cîțu privind distribuirea banilor către primării. O fi bine, doamnelor și domnilor?