Un sondaj comandat de postul public de televiziune ARD prin care cetățenii sunt întrebați dacă doresc să vadă mai mulți jucători albi în echipa națională de fotbal a învrăjbit Germania.

Julian Nagelsmann, ​selecționerul Germaniei, este revoltat și a calificat sondajul drept „rasist”.

„Josh (Kimmich) a răspuns foarte bine, cu o declarație foarte clară și bine gândită. Eu văd acest lucru exact în același mod. Această întrebare este o nebunie.

Am fost șocat de faptul că astfel de întrebări sunt puse și că oamenii chiar răspund. Este rasist. Simt că trebuie să ne trezim. Mulți oameni din Europa au fost nevoiți să fugă… căutând o țară sigură.

În Germania trăim bine și avem tendința de a ignora aceste lucruri. O echipă de fotbal poate fi un model pentru a arăta cum să unești diferite culturi, origini religioase și culoarea pielii.

Este bine așa cum este acum. Jucăm un Euro pentru toată lumea din țară și oricine joacă fotbal de top este invitat să facă parte din echipa națională. Sper să nu mai fiu nevoit să citesc niciodată astfel de sondaje”, a anunțat Julian Nagelsmann, într-o conferință de presă, conform BBC.

Joshua Kimmich a făcut aceste declarații la Herzogenaurach, unde Germania efectuează un stagiu de pregătire pentru Euro 2024.

Germania are o națională cu jucători de origini mixte, printre care căpitanul Ilkay Gundogan și extrema Leroy Sane.

„Oricine a crescut cu fotbalul ştie că este un nonsens absolut. Fotbalul, în special, este un bun exemplu despre cum poţi uni naţiuni diferite, culori diferite ale pielii şi religii diferite. Despre asta este vorba în echipa noastră. Mi-ar lipsi o mulţime de jucători dacă nu ar fi aici. Acest lucru este absolut rasist şi nu-şi are locul în vestiarul nostru.

Când te gândeşti că suntem pe cale să găzduim un Campionat European acasă, este absurd să pui o astfel de întrebare când scopul este de fapt să unim întreaga ţară. Este vorba despre a realiza lucruri măreţe împreună. Ca echipă, încercăm să îi convingem pe toţi cei din Germania să ne susţină”, a spus Joshua Kimmich.

Germania va organiza Campionatului European din această vară și va juca chiar în deschidere într-un meci împotriva Scoției pe Allianz Arena din Munchen, pe 14 iunie. (sursa)

Articolul precedentUn tată și-a dat fiul în judecată ca să-și recupereze banii pe care i-a plătit pentru facultate. Despre ce sumă este vorba
Articolul următorGhidul alegătorului 2024. Ce avem voie să facem și ce NU în secția de votare în ziua alegerilor locale și europarlamentare