Mihaela Prodeus a fost numită la începutul lunii noiembrie director general la SMART S.A., societatea care asigură mentenanța pentru Transelectrica. Nu are nicio legătură cu domeniul, dar este om de bază la PNL. Ca și noul președinte CA, Florentin Popa, secretar general al PNL Argeș. El a candidat de mai multe ori pentru funcția de primar în comuna Vedea, județul Argeș, fără succes. Experiență managerială? „Am avut două firme, dar n-au fost ale mele. Au fost ale soției.”

Imediat după instalarea la guvernare, liberalii au invadat Transelectrica, singurul operator care asigura serviciul de transport al energiei electrice în România. Își plasează rapid oamenii în consiliul de administrație și numesc un nou director general. 

Filiala care asigură mentenanța, SMART S.A., este dată, în decembrie 2019, pe mâna unei tinere speranțe a partidului, Florin Melciu, vicepreședinte PNL Sectorul 4.

Guvernul PNL a trimis la societatea în cauză și Corpul de Control. După consultarea raportului anchetei, Libertatea titra: „Jaf la Transelectrica”.

Odată cu Florin Melciu, la Smart S.A. aterizează și Mihaela Prodeus, în fruntea Serviciului de secretariat, relații publice și arhivă. Cei doi sunt vechi camarazi de arme, atât la partid, căt și în alte instituții de stat.

Pe cei doi îi regăsim alături încă din 2005, când au fost colegi în conducerea Pieței de Gros, proiect public care a înghițit zeci de milioane de euro, finalizat în 2010 cu un răsunător faliment.

La alegerile din septembrie, Melciu câștigă un loc de consilier municipal la Primăria Capitalei. El demisionează din fruntea Smart S.A.

Se face rapid rocada. Prodeus este numită de Consiliul de Administrație director general, iar Melciu preia Serviciul Administrativ, Relații Publice și Arhiva, prin concurs. De ani buni, Prodeus notează în declarațiile de avere că l-a împrumutat pe Melciu cu 30.000 de lei.


Citeşte întreaga ştire: PNL a plasat o fostă șefă la piețe în Sectorul 4 director general într-o companie strategică din electricitate

Articolul precedentAsistenta lui Vela, decorată ilegal de Klaus Iohannis! Legea e clară: Gabriela Cenuşă nu îndeplineşte criteriile pentru a primi distincţia
Articolul următorTratamentul pentru COVID-19, schimbat radical. Plasma nu si-a dovedit eficienta: “Asimptomaticii nu au de ce sa ia medicamente”