Așa cum BihorNews.ro a scris de curând, viața unei tinere de 31 de ani din Pietroasa, mamă a două fetițe, a fost pusă în pericol de moarte de lipsa unui ser antitetanic cu care se confruntă atât medicii orădenii cât și, din ce am aflat noi, toate spitalele din țară!
Din fericire, omenia și dorința de a ajuta nu au dispărut, în mod evident (!), nici de la Spitalul Județean din Oradea și nici dintre medicii care se luptă, la propriu, să salveze vieți, dincolo, sau pe lângă războiul permanent cu pandemia.

Așa cum am aflat din surse extraspitalicești, un medic de la Spitalul Județean a reușit să obțină întreaga cantitate de ser de care pacienta avea nevoie, jumătate – conform surselor noastre, din Ungaria iar cealaltă jumătate din Serbia. Serul i-a fost administrat pacientei, fără efecte adverse, salvându-i astfel viața!

BihorNews.ro a încercat să afle care este situația actuală a tinerei mame.
Doamna doctor Lilia Botnaru, medic neurolog, a avut amabilitatea de a oferi colegilor noștri o declarație în acest sens:

“Evoluția pacientei este bună, duminică i s-a administrat serul cu imunoglobuline specifice antitetanice. De miercuri pacienta nu a mai făcut crize de opistotonus. Crize care înainte de administrarea tratamentul erau din 5 in 5 minute, iar după administrarea tratamentului au scăzut ca și număr până la dispariția lor. Crizele acestea puteau duce la fracturi osoase severe, la asfixiere și deces dacă nu era administrat tratamentul cu ser.

Pacienta urmează în continuare tratament antibiotic, timp de 21 de zile în funcție de evoluția și de gravitatea bolii. Cazul este unul extrem de complex datorită rarității bolii, moralitatea în cazul celor infectați fiind de peste 50%,

Ținem permanent legătura cu domnul doctor Streinu-Cercel care ne-a ajutat și ne ajută în continuare cu acest caz, extrem de complicat și rar întâlnit, cazul fiind de natură infecțioasă, nu neurologică. 

Aș dori să mulțumesc personal conducerii spitalului nostru și domnului doctor Florin Bodog care s-a implicat în eforturile noastre de salvare a pacientei. Serul necesar tratamentului nu există în România, domnul doctor Bodog s-a implicat direct in găsirea lui, dânsul fiind cel care a găsit cantitatea de ser necesară tratamentului în Ungaria și Serbia și s-a deplasat personal să îl ridice și să îl aducă la Oradea pentru a-l putea administra în cursul zilei de duminică.

Contactat de BihorNews.ro, chirurgul Florian Bodog nu a dorit să facă alte declarații în afară de a-i ura sănătate tinerei mame și de a le mulțumi ”din suflet” tuturor medicilor implicați.

Articolul precedentCUI le vom da, pe CE și, ulterior, CUM vom da înapoi cele 14 miliarde împrumutate de la UE prin PNRR? Ungaria NU împrumută niciun cent!
Articolul următorGhinea: Avem o problemă foarte mare de colectare a veniturilor la bugetul de stat / Cîțu, acum o zi: Sunt încasări record la venitul de stat, prin conformare voluntară