Meteorologii anunță că în mai mult de jumătate de țară va continua să plouă miercuri și că până sâmbătă vor fi caniculă și disconfort termic ridicat, cu temperaturi de până la 36 de grade Celsius. În acest context, ANM a emis două avertizări cod galben.

Codul galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, ploi însemnate cantitativ a intrat în vigoare miercuri la ora 10 și este valabil până seara la ora 21.00.

În acest interval vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată local în zonele montane, Transilvania, Maramureș, Crișana, Banat, Oltenia și vestul Munteniei.

Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp

După ploi vine canicula, meteorologii emițând o avertizare cod galben de disconfort termic ridicat valabilă până sâmbătă.

Miercuri (24 august), local în Moldova, Dobrogea și Muntenia, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Pe arii restrânse va fi caniculă, temperaturile maxime se vor situa între 32 și 36 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 19…21 de grade.  Joi, vineri și sâmbătă (25, 26, 27 august) în vestul, sudul și estul teritoriului disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 32 și 36 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 18…21 de grade. (sursa)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.