ZF.ro: Anual, în România se vând undeva la 220.000 de aparate folosite pentru încălzit, de la radiatoare şi convectoare, la pături electrice şi calorifere electrice ♦ Acestea din urmă sunt cele care au cunoscut o creştere fulminantă a vânzărilor în această vară, când criza din piaţa de energie globală a dus preţurile la gaze la niveluri record, situaţie care ameninţă să urce accelerat valoarea facturilor în sezonul rece.

Vânzările de calorifere electrice au crescut de 3-4 ori în iulie şi august faţă de aceleaşi luni ale anului trecut, iar asta după un prim semestru din 2022 în care cererea a fost relativ stabilă sau chiar sub cea din aceeaşi perioadă din 2021, arată datele din piaţă. Explozia preţurilor la gaze în toată lumea, ca urmare a tensiunilor geopolitice generate de războiul ruso-ucrainean, îi determină pe oameni să se pună la adăpost de facturile uriaşe la utilităţi care se anunţă în această iarnă.

Situaţia este specifică întregii Europe, astfel că nemţii, locuitorii celei mai dezvoltate economii de pe bătrânul con­tinent, au fost primii care au golit rafturile magazinelor de bricolaj şi electro-IT de calorifere electrice. Retaileriii de profil din Germania se plângeau recent că au epuizat stocurile de astfel de produse şi nu ştiu când vor mai primi altele, asta după ce în primele şase luni din 2022 au fost vândute 600.000 de aparate folosite pentru încălzit, cu 35% mai multe decât în semestrul întâi al anului anterior, conform publicaţiei Euronews.

citiți mai multe pe ZF.ro

Articolul precedentPloile se opresc în această seară, iar în locul lor vine canicula. Meteorologii au emis cod galben și anunță maxime de 36 de grade
Articolul următorDouă persoane au murit în Bihor după ce maşina în care se aflau a intrat într-un TIR / Traficul rutier în zonă a fost oprit în ambele sensuri, timp de zeci de minute