În cadrul Spitalului Pelican din Oradea au fost tratați pacienți COVID din București, județele Cluj, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Vâlcea, Dolj. Au fost și lupte pierdute, dar spiritul de echipă, încrederea și profesionalismul i-au ajutat pe medici să continue să se dedice celor în suferință.

Medicover România se implică activ în prima linie de apărare împotriva  virusului SARS-CoV-2 prin tratarea pacienților la Spitalul Clinic Pelican din Oradea transformat în spital suport COVID pentru forme grave și critice de boală, și vaccinarea populației la centrul de vaccinare deschis în cadrul acestei unități.

Încă de anul trecut, Medicover România a înființat în cadrul Spitalului Pelican o secție de suport Covid și un compartiment de terapie intensivă Covid, separate de celelalte secții, punând astfel la dispoziție 46 de paturi, din care 20 paturi de terapie intensivă. În luna martie 2021, spitalul a primit prin ordinul Ministerului Sănătății cea mai înaltă calificare: spital de nivel 1 unde pot fi tratați pacienți cu forme dintre cele mai severe de Coronavirus.

Medicover și-a menținut în aceleași timp angajamentul față de pacienții non-COVID, iar activitatea medicală pentru consulturi, investigații și intervenții a continuat la Spitalul Pelican în condiții de siguranță ridicată.

Peste 500 de vieți salvate de echipa Medicover din prima linie

În prima linie a eforturilor Medicover România de combatere a pandemiei se află echipa de terapie intensivă de la Spitalul Pelican, formată din 66 de cadre medicale din care fac parte: medici primari și specialiști, medici rezidenți, asistenți medicali și infirmiere. Folosind aparatură de ultimă generație, în cele mai bune condiții de spitalizare, echipa de terapie intensivă a Spitalului Pelican a tratat peste 500 de pacienți proveniți dintr-o arie geografică mare.

Peste 25.000 de vaccinări anti-Covid în cadrul campaniei naționale Medicover România a adus un aport deosebit și în sprijinirea campaniei naționale de vaccinare.  De la debutul campaniei de vaccinare, la Centrul de Vaccinare Pelican Oradea s-au efectuat peste 25.000 de vaccinări anti-Covid, în majoritate cu ser BioNTech Pfizer. Centrul de Vaccinare Pelican Oradea este singurul centru de vaccinare din nordul țării care funcționează în cadrul unui spital privat.

Spitalul Pelican Medicover este singurul spital din Oradea care a intrat în campania națională de vaccinare destinată tinerilor de peste 16 ani. Maratonul vaccinării pentru adolescenți a început luni, 31 mai, la Oradea.

Articolul precedentȘI Comisia Europeană îl face MINCINOS pe Cîțu! Cu cifre
Articolul următorFermierii, păcăliți ÎNCĂ O DATĂ de ministrul Adrian Oros!