Adunarea generală a acționarilor din Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român, în care statul are 20% din titluri, a numit-o în data de 7 octombrie 2020 în funcția de membru al Consiliului de Administrație pe Irina Ursu, consilieră pe zona de comunicare la cabinetul ministrului energiei. Virgil Popescu, ministrul de resort, spune că a dorit să fie numită o persoană de la cabinet pentru că dorește să fie cu ochii pe investițiile de un miliard de dolari promise de kazahi. 

Irina Ursu nu are studii de energie, petrochimie sau managementul afacerilor. Este membră PNL Sector 4 și consiliază de trei ani parlamentari ai aceluiași partid pe probleme de comunicare. A studiat jurnalism, a fost ziaristă, iar potrivit profilului de pe Linkedin este specialistă în comunicare politică. 

Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român urmează să pună în aplicare Memorandumul Rompetrol, care vizează realizarea unor investiții în valoare de un miliard de dolari.

Fără studii de specialitate

Născută în 1985 în Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava, Irina Ursu a absolvit jurnalismul în anul 2007 la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar în 2016 a terminat un master de jurnalism politic la Universitatea București, potrivit profilului său de Facebook.

A lucrat în trecut la Ziare.com (2008-2012), iar între 2012 și 2013 a activat la TVR. 

Între 2012 și 2015 a lucrat la Context Politic, în vreme ce între 1 octombrie 2015 și 31 martie 2016 a fost redactor-șef la Politic Scan, o secțiune a site-ului Stiripesurse.ro.

Conform paginii de Linkedin, între aprilie 2016 și februarie 2017 a fost freelancer, oferind consultanță și analize. Din februarie 2017 până în prezent este consilier parlamentar. Între septembrie 2018 și decembrie 2020 a fost consilier la cabinetul vicepreședintelui Camerei Deputaților. În același timp, din noiembrie 2019 până în decembrie 2020 a fost, part-time, consilier la cabinetul ministrului economiei, Virgil Popescu. Odată cu divizarea acestui minister, Ursu l-a urmat pe Virgil Popescu la Ministerul Energiei, unde este tot consilier part-time.

Contactat de Libertatea, Virgil Popescu, ministrul energiei, spune că a dorit să fie numit cineva de la cabinetul său pentru a putea supraveghea investițiile promise.

Membră PNL

Irina Ursu a trecut că este membră a PNL Sector 4 în declarația sa de interese depusă în data de 31 decembrie 2020. În declarația de avere, aceasta a menționat venituri de 64.083 lei din funcția de consilier parlamentar și de 1.709 lei din cea de consilier la Ministerul Economiei.

Citeşte întreaga ştire: Ministrul energiei și-a numit o consilieră fără studii de specialitate în conducerea Fondului de Investiții Kazah-Român de un miliard de dolari. „Ca să fiu la curent cu ce se întâmplă”

Articolul precedentCarnetul de penelist bate orice calificare, pricepere sau diplomă
Articolul următorCîțu, în trei faze. Politruc, bugetar și agramat (VIDEO)