Declarațiile ministrului Adrian Oros i-au făcut pe unii fermieri ca, timp de mai multe ore, să spere – conform agrointel.ro. La finalul zilei de ieri, au fost din nou dezamăgiți și, putem spune chiar păcăliți: hotărârea de guvern pentru plata ajutorului de stat în sectorul de creștere a animalelor nu a figurat nici măcar în primă lectură în ședința de Guvern, așa cum a anunțat Adrian Oros. Proiectul cu banii care să susțină activitatea de ameliorare nu au fost nici astăzi aprobați!

Banii alocați pentru menținerea Registrelor Genelogice (RG) și ameliorare erau singurii care ar putea ajunge în aceste zile la fermieri. O parte din sumele care trebuie alocate reprezintă datorii acumulate către asociații pentru activitatea derulată anul trecut.

Adrian Oros spunea, în conferința de presă, că ”speră” că proiectul se va afla pe ordinea de zi a Guvernului. La fel au sperat și fermierii și asociațiile care și-au pus, încă o dată, bazele în spusele ministrului. ”De asemenea, avem, astăzi sper să intre în ședința de Guvern pentru că a fost semnat ieri la Ministerul Justiție, HG-ul privind Registrele Genealogice (RG), ameliorarea. Avem 40 de milioane de euro”, a declarat șeful de la Agricultură.

După ședința de Guvern de la ora 14:00, spre seară, Executivul a publicat lista actelor normative aprobate astăzi. Pe lista de priorități, ministrul Oros a eșat, încă o dată, să aducă în față și nevoile din sectorul pe care îl păstorește. (agrointel.ro)

Articolul precedentPeste 500 de pacienți COVID tratați de echipa de terapie intensivă a Spitalului Pelican din Oradea
Articolul următorAdevarul.ro: Planul liderilor PLUS de preluare a puterii în USR: Useriştii trebuie să devină o minoritate. Construim cu cei cărora le e ruşine de conducerea lor