Reprezentanții pescarilor irlandezi urmează să se întâlnească cu ambasadorul Rusiei în Irlanda pentru a-și exprima îngrijorarea cu privire la exercițiile militare care urmează să aibă loc în largul coastei de sud-vest a țării, anunță CNN.

Exercițiile rusești sunt programate pentru începutul lunii viitoare și vor dura câteva zile, iar pescarii și-au exprimat îngrijorarea cu privire la daunele de mediu care le-ar putea afecta mijloacele de trai.

„Rușii fac asta pentru a trimite un mesaj, dar oamenii pe care îi vor răni cel mai mult sunt cei din comunitățile noastre de pescuit”, a declarat Patrick Murphy de la Irish South and West Fish Producers Organization.

Murphy a spus că mai multe bărci au fost scufundate de submarine în trecut. „Dar daunele pe care nu le cunoaștem sunt daunele aduse mediului marin”, a adăugat el.

Pescarul John D O’Sullivan s-a întrebat de ce Rusia a ales zonele fertile de pescuit ale Mării Celtice pentru a efectua exercițiile.

„Nu ar trebui lăsați să facă asta aici. E multă apă și în vest”, a spus O’Sullivan

Marți, radioul public din Irlanda, RTE, a anunțat că unii pescari plănuiesc să-și folosească bărcile pentru a „perturba în mod pașnic” exercițiile rusești. Cu toate acestea, ambasadorul Rusiei în Irlanda, Iuri Filatov, a minimizat controversa, numind-o „exagerată”.

Filatov a spus că autoritățile irlandeze au fost informate cu privire la exerciții, care fac parte din antrenamentul regulat. „Acesta nu este în niciun fel o amenințare pentru Irlanda”, a spus el. (sursa)

Articolul precedentSuedia nu recomandă vaccinarea anti-COVID-19 pentru copiii cu vârste între 5 și 12 ani
Articolul următorRomânia mai are 29% din teritoriu păduri, Austria are 48%, dar ministrul mediului ne sfătuiește să ardem mai mult lemn, „ca austriecii”. Cât ardem noi și ei, de fapt?