Sub pretextul debirocratizării, Guvernul aplică o lovitură dură angajaților din România. O ordonanță de urgență adoptată parcă dinadins în batjocură la doar câteva zile distanță de Ziua Internațională a Muncii elimină fișa postului și regulamentul intern pentru microîntreprinderile care au până în 9 salariați. Lovitură dată angajaților e însă un cadou făcut patronilor, care capătă astfel puteri discreționare și care vor putea recurge fără mari bătăi de cap la concedieri atunci când vor.

Conform datelor Institutului Național de Statistică, în 2019 în România erau înregistrate peste 500 de mii de întreprinderi cu maximum 9 angajați, în care lucrau aproape un milion de angajați.

Prin eliminarea fișei postului și a regulamentului intern, locul de muncă pentru aproape un milion de angajați se va transforma într-o junglă, în care va domni arbitrarul și impredictibilul. 

Citeşte întreaga ştire: Palma primită de aproape un milion de angajați de la Guvernul Cîțu: patronii îi vor putea da mai ușor afară

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.