O șoferiță din București care s-a ales în luna iunie cu permisul suspendat 30 de zile și cu o amendă de 725 lei pentru trecerea pe roșu în zona Arcului de Triumf a reușit să întoarcă decizia la Tribunalul București. Prin cea mai simplă metodă, a scris la mențiuni că „nu sunt de acord”!

Șoferița a contestat amenda primită de la poliție, iar procesul s-a judecat prima dată la Judecătoria Sectorului 1. Această instanță a respins cererea șoferiței susținând că „procesul verbal de contravenţie nu numai că nu este lipsit de forţă probantă, ci dimpotrivă, face dovada situaţiei de fapt până la proba contrară, probă care în mod evident trebuie făcută de către petentă şi nicidecum de către organul constatator”. Adică vinovata trebuia să își demonstreze nevinovația, nu invers. 

Apelul a răsturnat decizia

Șoferița a mers, însă, mai departe și a făcut apel care s-a judecat la Tribunalul București. Aici decizia a fost schimbată, judecătorii afirmând că din moment ce șoferița a scris la „menținuni” că „nu este de acord”, sarcina de a dovedi comiterea faptei îi revine polițistului.

„Tribunalul apreciază că în situaţia în care persoana sancţionată contestă pe loc procesul-verbal, revine agentului constatator obligaţia unui minim probatoriu în susţinerea actului constatator al contravenţiei”, se arată în sentinţa prin care procesul-verbal a fost anulat, conform adevărul.ro.

Articolul precedentUniunea Europeană dă lovitura giganților tech. Vrea interzicerea totală a reclamelor personalizate
Articolul următorSenatorul Florian Bodog denunță un nou atac lipsit de temei