Comisia Europeana a adoptat miercuri Planul de actiune al UE “Catre reducerea la zero a poluarii aerului, apei si solului”.

Planul de actiune stabileste o viziune integrata pentru 2050: o lume in care poluarea sa fie redusa la niveluri care sa nu mai fie daunatoare sanatatii umane si ecosistemelor naturale, precum si etapele necesare pentru a atinge acest obiectiv.

Planul interconecteaza toate politicile relevante ale UE in materie de combatere si prevenire a poluarii, punand un accent deosebit pe modul de utilizare a solutiilor digitale pentru a combate poluarea. Se prevede revizuirea unor acte legislative relevante ale UE pentru a identifica lacunele ramase in legislatia UE si situatiile in care este nevoie de o mai buna punere in aplicare pentru a indeplini aceste obligatii juridice.

Obiectivele principale ale planului de actiune

Pentru a orienta UE catre obiectivul pentru 2050 privind o planeta sanatoasa pentru oameni sanatosi, planul de actiune stabileste cateva obiective-cheie pentru 2030 de reducere a poluarii la sursa comparativ cu situatia actuala.

Totodata, planul prezinta si o serie de initiative si actiuni emblematice.

Saptamana verde a UE de anul acesta, cel mai mare eveniment anual privind politica de mediu, care va avea loc in perioada 1-4 iunie, le va permite cetatenilor din intreaga UE sa discute despre reducerea poluarii din multiplele sale perspective in cadrul conferintei principale de la Bruxelles, online si in cadrul a peste 600 de evenimente organizate in parteneriat. (sursa)

Articolul precedentCum a funcționat scutul israelian antirachetă Iron Dome, cumpărat și de Ungaria
Articolul următorDupă ce Merkel a FORȚAT un acord cu China, Germania critică Ungaria…